Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki
Dodaj do CookBook

Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

(0)
1 godz 40 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 
Filet z kaczki
50  g
Pistacje
2  łyżek
Tymianek świeży
1  łyżeczka
Skórka z cytryny
4  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.9 g
Wartość energetyczna
419.7 kcal
Tłuszcze
29.2 g
Białko
30.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki, tymiankiem oraz skórką z cytryny.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    25 min
    Pierś kaczki oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni. Obsmaż kaczkę z każdej strony, aby zamknąć soki w środku. Odstaw.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotuj posypkę. Pistacje, tymianek, pietruszkę, skórkę cytryny zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pamiętaj, że pistacje są już słone.
  • Krok 3

    10 min
    Piersi kaczki pokryj przy użyciu pędzla od góry majonezem, tak aby posypka mogła się na niej utrzymać podczas pieczenia.
  • Krok 4

    55 min
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Zapiekaj piersi okryte posypką około 20-25 minut. Pierś w środku ma być jeszcze różowa, ale nie surowa. Przed podaniem odstaw kaczkę na 7-10 min, aby mięso odpoczęło i związało wszystkie soki w środku.
Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

Krok 1 z 4

Pierś kaczki oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni. Obsmaż kaczkę z każdej strony, aby zamknąć soki w środku. Odstaw.

Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

Krok 2 z 4

Przygotuj posypkę. Pistacje, tymianek, pietruszkę, skórkę cytryny zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pamiętaj, że pistacje są już słone.

Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

Krok 3 z 4

Piersi kaczki pokryj przy użyciu pędzla od góry majonezem, tak aby posypka mogła się na niej utrzymać podczas pieczenia.

Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

Krok 4 z 4

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Zapiekaj piersi okryte posypką około 20-25 minut. Pierś w środku ma być jeszcze różowa, ale nie surowa. Przed podaniem odstaw kaczkę na 7-10 min, aby mięso odpoczęło i związało wszystkie soki w środku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem z dyni z pieczoną gruszką

    Krem z dyni z pieczoną gruszką

    1 godz 53 min Średni
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni
  • Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    2 godz 17 min Średni
  • Zupa brokułowa z parmezanem i pieczoną ciecierzycą

    Zupa brokułowa z parmezanem i pieczoną ciecierzycą

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu