Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary
56min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.61 g
Węglowodany
1.02 g
Tłuszcze
7.25 g
Wartość energetyczna
81.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
20 min
Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski.<br/>Lekko oprószyć solą i pieprzem, i skropić olejem<br/>Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu.<br/>Grillować przez 10 minut.
Krok 3
10 min
W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. <br/>Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać..<br/>Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
Krok 4
10 min
Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
Krok 5
1 min
Podawać gorące zaraz z grilla.<br/>Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.
Bardzo łatwe do przyrządzenia danie z grilla i bardzo smaczne.
Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos ziołowy na zimno Winiary.
Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos ziołowy Winiary, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania..
Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.
Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos ziołowy na zimno Winiary.
Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos ziołowy Winiary, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania..
Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.
Komentarze 0