Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Pieczarki
2 łyżek
Olej
1 paczka
Camembert naturalny
2 
Dymka ze szczypiorkiem
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
81.82 kcal
Węglowodany
1.02 g
Białko
3.61 g
Tłuszcze
7.25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
20 min
Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski.<br/>Lekko oprószyć solą i pieprzem, i skropić olejem<br/>Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu.<br/>Grillować przez 10 minut.
Krok 3
10 min
W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. <br/>Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać..<br/>Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
Krok 4
10 min
Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
Krok 5
1 min
Podawać gorące zaraz z grilla.<br/>Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.
Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Krok 1 z 5

Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski.<br/>Lekko oprószyć solą i pieprzem, i skropić olejem<br/>Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Krok 2 z 5

Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu.<br/>Grillować przez 10 minut.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Krok 3 z 5

W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. <br/>Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać..<br/>Ser camembert pokroić na osiem kawałków.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Krok 4 z 5

Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Krok 5 z 5

Podawać gorące zaraz z grilla.<br/>Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.

Bardzo łatwe do przyrządzenia danie z grilla i bardzo smaczne.
Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos ziołowy na zimno Winiary.
Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos ziołowy Winiary, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania..
Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika