Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Kasza pęczak
1 dag
Suszone borowiki
1 
Cebula
4 ząbków
Czosnek
2 gałązek
Rozmaryn
1 trochę
Sól
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
2 łodyg
Seler naciowy
2 płaskich łyżek
Oliwa
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
231.03 kcal
Węglowodany
44.32 g
Białko
5.9 g
Tłuszcze
4.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Kaszę gotuj około 10 minut w 1 l bulionu z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź kaszę.
Krok 2
5 min
Ugotowane grzyby pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie, aż będą miękkie.
Krok 4
10 min
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce). Seler naciowy pokrój w drobne plasterki.
Krok 5
10 min
Pokrojone warzywa dodaj do cebuli i smaż około 5 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj posiekany rozmaryn, wcześniej ugotowaną kaszę oraz posiekane grzyby i całość dokładnie wymieszaj.
Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 1 z 6

Kaszę gotuj około 10 minut w 1 l bulionu z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź kaszę.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 2 z 6

Ugotowane grzyby pokrój w drobną kostkę.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 3 z 6

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie, aż będą miękkie.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 4 z 6

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce). Seler naciowy pokrój w drobne plasterki.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 5 z 6

Pokrojone warzywa dodaj do cebuli i smaż około 5 minut.

Pęczak z suszonymi grzybami i warzywami z rozmarynem

Krok 6 z 6

Dodaj posiekany rozmaryn, wcześniej ugotowaną kaszę oraz posiekane grzyby i całość dokładnie wymieszaj.

Danie idealne na jesienne popołudnia - kasza pęczak z suszonymi grzybami, warzywami i rozmarynem, a także z iście jesiennym dodatkiem – pokrojonymi w kosteczkę grzybami. Pęczak z suszonymi grzybami ugotuj na Bulionie warzywnym WINIARY, a do całości dodaj warzywa, dzięki czemu danie będzie jeszcze bardziej sycące! Gotową kaszę pęczak z grzybami i warzywami posyp rozmarynem – koniecznie posiekanym, tak aby wydobyć z potrawy najlepsze aromaty!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika