Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z jajek z serem
Dodaj do CookBook

Pasta z jajek z serem

(10)
20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
240  g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1 
Ogórek kiszony
100  g
Ser żółty starty
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżeczka
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.9 g
Wartość energetyczna
272.9 kcal
Tłuszcze
22.9 g
Białko
14.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pasta jajeczna to bardzo popularna i szeroko lubiana pasta kanapkowa. Nadaje się idealnie na śniadanie – podawana razem ze świeżym pieczywem. Możesz serwować ją na ciemnym pieczywie razowym, bułkach, bagietce – możliwości jest sporo, a zawsze smakować będzie wyśmienicie! Podstawowy przepis można jednak trochę urozmaicić. Jeśli nie boisz się kulinarnych eksperymentów, koniecznie sprawdź, jak smakuje pasta jajeczna z serem! 

 

Jak zrobić pastę jajeczną z serem? Przepis jest bardzo prosty i z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej. Wystarczy tylko kilka składników: jajka, ser żółty, kiszony ogórek, szczypiorek, Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz musztarda. Pasta jajeczna z serem żółtym to – jak widzisz – nic trudnego, a smakuje znacznie lepiej niż wiele gotowych dodatków do kanapek.  

 

Jak powstaje idealna pasta z jajek i sera żółtego? Zacznij od ugotowania 4 jajek na twardo oraz starcia 100 gramów żółtego sera. Ugotowane jajka obierz i przestudź, a następnie pokrój w drobną kostkę (przestudzone jajka będzie się łatwiej kroiło). Odsącz jeden większy ogórek kiszony i także pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj jajka, starty ser, ogórek, dodaj łyżkę posiekanego szczypiorku, łyżeczkę musztardy oraz 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dzięki temu pasta z jajek i sera nabierze odpowiedniej konsystencji i zyska unikalny, pyszny smak. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. 

 

Nasz przepis na pastę jajeczną z serem gotowy! Ale pamiętaj, że ważna jest też prezentacja kanapek. Dlatego udekoruj je na koniec odrobiną posiekanej natki pietruszki lub szczypiorkiem. Jeśli chcesz, możesz na górę położyć plaster pomidora lub świeżego, zielonego ogórka. Pasta z jajka i sera żółtego dobrze komponuje się także ze świeżą rzeżuchą albo kiełkami. Takie kanapki wyglądają bardzo zachęcająco, a smakują wyśmienicie. Przekonasz do nich nawet największego niejadka! 

 

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem będzie idealna do śniadania albo na kolację. To odpowiednia potrawa dla wegetarian, a także dla osób, które na co dzień jadają wędlinę na kanapkach, ale szukają pomysłów na coś bardziej oryginalnego.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    13 min
    Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta z jajek z serem

Krok 1 z 4

Jajka obierz pokrój w drobną kostkę.

Pasta z jajek z serem

Krok 2 z 4

Ogórka również pokrój w drobną kostkę.

Pasta z jajek z serem

Krok 3 z 4

Jajka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ogórkiem odciśniętym z nadmiaru soku, posiekanym szczypiorkiem, musztardą i startowanym serem.

Pasta z jajek z serem

Krok 4 z 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.9 z 5
4.8888888888889
Wszystkich ocen: 9
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
99
88
11
00
00
00

Opinie

5

Przemek

Super. Żona zadowolona 🤭😂.
Anonim (niezweryfikowany) 02/05/2024-10:55 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/21/2024-02:07 CET
Cieszymy się, że przepis tak przypadł Ci do gustu! Pozdrawiamy 😊
5

Karolina

Majonez dekoracyjny Winiary, jak sama nazwa wskazuje, służy do dekoracji, nie do jedzenia ! Skład katastrofa !! Smak jeszcze gorszy...
Anonim (niezweryfikowany) 09/17/2023-10:07 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
5

Robi

Uwielbiam pasty jajeczne! Do tego świeze pieczywko i śniadanie gotowe
Anonim (niezweryfikowany) 08/09/2023-02:54 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 08/09/2023-04:00 CEST
My też bardzo je lubimy! To super dodatek do kanapek. Pozdrawiamy! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta jajeczna z rzodkiewką

    Pasta jajeczna z rzodkiewką

    17 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu