Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych
Dodaj do CookBook

Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

(0)
15 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  puszka
Biała fasola z puszki
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 
Suszone pomidory
1 
Cebula
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia, np. rzepakowy
0.5  szklanka
Pestki słonecznika
trochę
Sok z cytryny do smaku
10  g
Krakersy lub chrupki chlebowe
trochę
Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.6 g
Wartość energetyczna
366.5 kcal
Tłuszcze
23.1 g
Białko
12.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    3 min
    Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
  • Krok 2

    3 min
    Cebulę drobno posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oleju, aż stanie się rumiana i miękka.
  • Krok 3

    3 min
    Fasolę odcedź i przełóż do malaksera.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj rozdrobnione suszone pomidory, cebulę, sok z cytryny, pestki słonecznika oraz majonez. Zmiksuj na gładką pastę.
  • Krok 5

    3 min
    Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na krakersach lub chrupkach chlebowych, z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

Krok 1 z 5

Natka pietruszki lub koperek do dekoracji

Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

Krok 2 z 5

Cebulę drobno posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oleju, aż stanie się rumiana i miękka.

Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

Krok 3 z 5

Fasolę odcedź i przełóż do malaksera.

Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

Krok 4 z 5

Dodaj rozdrobnione suszone pomidory, cebulę, sok z cytryny, pestki słonecznika oraz majonez. Zmiksuj na gładką pastę.

Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

Krok 5 z 5

Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na krakersach lub chrupkach chlebowych, z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Brunch
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

    Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

    23 min Łatwy
  • Pasta z makreli wędzonej i jajek

    Pasta z makreli wędzonej i jajek

    20 min Łatwy
  • Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    22 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu