Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Papryka marynowana z miodem
Dodaj do CookBook

Papryka marynowana z miodem

(0)
1 godz
Średni
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  l
Woda
2  szklanek
Ocet spirytusowy
1  łyżeczka
Sól
1  szklanka
Miód
1  łyżka
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
2  kg
Papryka
1 
Cebula
trochę
Liść laurowy
trochę
Pieprz ziarnisty
trochę
Ziele angielskie
2  łyżek
Gorczyca
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.1 g
Wartość energetyczna
289.7 kcal
Tłuszcze
2 g
Białko
4.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj 6-7 słoików po majonezie WINIARY 400 ml. Słoiki i pokrywki dokładnie umyj, wyparz wrzątkiem lub wysterylizuj w piekarniku (110 °C, 10 min).
  • Krok 2

    10 min
    Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w szerokie paski; cebulę pokrój w półplasterki.
  • Krok 3

    10 min
    Do każdego słoika włóż po 1 liściu laurowym, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu oraz ½ łyżeczki gorczycy. Dociśnij paski papryki, wkładając co jakiś czas kawałek cebuli.
  • Krok 4

    10 min
    W garnku zagotuj 1 l wody z 2 szklankami octu spirytusowego, 1 szklanką miodu, 1 łyżeczką soli i 1 łyżką „Ziarenek smaku” WINIARY. Gotuj 2 minuty, aż składniki się połączą.
  • Krok 5

    5 min
    Gorącą zalewą zalej paprykę tak, by całkowicie przykryła warzywa. Natychmiast zakręć pokrywki.
  • Krok 6

    15 min
    Pasteryzuj słoiki 10 min od momentu zagotowania wody (lub 100 °C w piekarniku, 15 min). Wyjmij i odstaw do góry dnem, aż wystygną i dokładnie się uszczelnią.
Papryka marynowana z miodem

Krok 1 z 6

Przygotuj 6-7 słoików po majonezie WINIARY 400 ml. Słoiki i pokrywki dokładnie umyj, wyparz wrzątkiem lub wysterylizuj w piekarniku (110 °C, 10 min).

Papryka marynowana z miodem

Krok 2 z 6

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w szerokie paski; cebulę pokrój w półplasterki.

Papryka marynowana z miodem

Krok 3 z 6

Do każdego słoika włóż po 1 liściu laurowym, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu oraz ½ łyżeczki gorczycy. Dociśnij paski papryki, wkładając co jakiś czas kawałek cebuli.

Papryka marynowana z miodem

Krok 4 z 6

W garnku zagotuj 1 l wody z 2 szklankami octu spirytusowego, 1 szklanką miodu, 1 łyżeczką soli i 1 łyżką „Ziarenek smaku” WINIARY. Gotuj 2 minuty, aż składniki się połączą.

Papryka marynowana z miodem

Krok 5 z 6

Gorącą zalewą zalej paprykę tak, by całkowicie przykryła warzywa. Natychmiast zakręć pokrywki.

Papryka marynowana z miodem

Krok 6 z 6

Pasteryzuj słoiki 10 min od momentu zagotowania wody (lub 100 °C w piekarniku, 15 min). Wyjmij i odstaw do góry dnem, aż wystygną i dokładnie się uszczelnią.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy
  • Przepis na flaki wołowe z papryką i majerankiem

    Przepis na flaki wołowe z papryką i majerankiem

    2 godz 27 min Średni
  • Żeberka z papryką

    Żeberka z papryką

    1 godz 25 min Łatwy
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu