Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

1
30 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
5 
Jajko
100 g
Kurki
50 g
Szpinak świeży
50 g
Ser żółty tarty
1 łyżka
Mąka kukurydziana
1 
Cebula
1 łyżka
Oliwa
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.3 g
Węglowodany
13.44 g
Tłuszcze
26 g
Wartość energetyczna
386.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
Krok 2
5 min
Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
5 min
Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
Krok 4
5 min
Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
Krok 5
5 min
Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.
Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 1 z 5

Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 2 z 5

Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 3 z 5

Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 4 z 5

Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 5 z 5

Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.


Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami
i startym serem żółtym
, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.



W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika