Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

0
740 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Pieczarkowy WINIARY
1 szklanka
Ciecierzyca
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Pietruszka
1 łyżeczka
Sól
2 szczypt
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Soda oczyszczona
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 łyżeczka
Kolendra
1 łyżeczka
Kumin
1 Płaska łyżka
Olej
300 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
416.65 kcal
Białko
19.97 g
Węglowodany
65.06 g
Tłuszcze
10.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

740 min
Krok 1
720 min
Ciecierzycę namoczyć w dużej ilości wody przez noc i odcedzić.
Krok 2
5 min
Cebulę i czosnek posiekać. Dodać pozostałe składniki i zmiksować (masa nie musi być idealnie zmiksowana, ale powinna być gęsta).
Krok 3
10 min
Na rozgrzany olej wyłożyć masę i uformować omlet. Smażyć do zbrązowienia z obydwu stron.
Krok 4
5 min
Sos rozprowadzić w zimnej wodzie, rozprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

Krok 1 z 4

Ciecierzycę namoczyć w dużej ilości wody przez noc i odcedzić.

Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

Krok 2 z 4

Cebulę i czosnek posiekać. Dodać pozostałe składniki i zmiksować (masa nie musi być idealnie zmiksowana, ale powinna być gęsta).

Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

Krok 3 z 4

Na rozgrzany olej wyłożyć masę i uformować omlet. Smażyć do zbrązowienia z obydwu stron.

Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

Krok 4 z 4

Sos rozprowadzić w zimnej wodzie, rozprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Pyszne danie z kuchni arabskiej z dodatkiem sosu pieczarkowego.
Zamiast omleta, można formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika