Omlet Tex-Mex z papryką, szynką, pomidorami i kukurydzą
13min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.87 g
Węglowodany
11.19 g
Tłuszcze
32.38 g
Wartość energetyczna
478.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
13 min
Krok 1
3 min
Paprykę i szynkę pokrój w drobną kostkę, pomidorki na połówki, a dymkę – posiekaj.
Krok 2
2 min
Jajka wbij do dużej miski, dodaj 2 łyżki Sosu Texicana WINIARY i dokładnie roztrzep.
Krok 3
3 min
Na patelni rozgrzej olej, wlej roztrzepane jajka i rozprowadź je na całej patelni.
Krok 4
2 min
Kiedy zaczną się lekko ścinać, posyp szynką, papryką, kukurydzą, pomidorkami i serem.
Krok 5
2 min
Złóż omlet na pół i smaż, aż jajka dobrze się zetną.
Krok 6
1 min
Podawaj natychmiast, posypany dymką.
Omlet to doskonały pomysł na śniadanie! Występuje w bardzo wielu wersjach i z rozmaitymi dodatkami. My proponujemy omlet z szynką w wersji Tex-Mex. Masz ochotę spróbować? Nasz przepis na omlet jest bardzo prosty. Nie zapomnij tylko o pikantnym Sosie Texicana pomidorowym z chili WINIARY na bazie pomidorów, z papryczką jalapeno i kawałkami warzyw! Taki omlet na śniadanie doda ci energii na cały dzień!
Komentarze 0