
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Nalewka truskawkowa

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
20160 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 1 z 7
Dojrzałe truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek.
Krok 2 z 7
Truskawki wsypać do dużego słoja, zalać wódką i spirytusem.
Krok 3 z 7
Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Codziennie wstrząsać słojem.
Krok 4 z 7
Po 2 tygodniach należy zlać nalew z truskawek, a truskawki zasypać cukrem.
Krok 5 z 7
Słój szczelnie zamknąć, odstawić na słońce do całkowitego rozpuszczenia cukru, wstrząsając słojem.
Krok 6 z 7
Truskawki przecedzić przez sito, aby odciekł sok z truskawek.
Krok 7 z 7
Sok truskawkowy połączyć z nalewem, przelać przez gazę i rozlać do butelek. Nalewka nadaje się do picia po pół roku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0