Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami
97min
Łatwy
1 opakowanie
Sos Pieczarkowy WINIARY
400 ml
Kefir lub maślanka
1 szklanka
Mąka pszenna
0.5 łyżeczka
Soda oczyszczona
2
Jajko
2 łyżek
Olej
1
Cebula
1 ząbek
Czosnek
150 g
Kasza gryczana biała
1.75 szklanek
Woda
200 g
Pieczarki
150 g
Twaróg
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
10.43 g
Węglowodany
29.33 g
Tłuszcze
7.87 g
Wartość energetyczna
220.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
97 min
Krok 1
15 min
<b>Farsz</b>: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.
Krok 2
10 min
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 3
15 min
Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.
Krok 4
5 min
Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).
Krok 5
1 min
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
35 min
<b>Naleśniki</b>: Z 400 ml kefiru lub maślanki, szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki sody, 2 jaj i szczypty soli przygotuj ciasto i usmaż 8-10 naleśników.
Krok 7
10 min
Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.
Krok 8
6 min
Podawaj z sosem. Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki.
Przepis na naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i pieczarkami to tylko jeden z naszych ciekawych pomysłów na naleśniki w sposób wytrawny.
Naleśniki z naszego przepisu będą delikatne dzięki maślance (lub kefirowi) oraz puszyste dzięki sodzie oczyszczonej. Do każdego farszu nałóż farsz wg upodobań - podawaj najlepiej z Sosem pieczarkowym WINIARY.
Naleśniki z naszego przepisu będą delikatne dzięki maślance (lub kefirowi) oraz puszyste dzięki sodzie oczyszczonej. Do każdego farszu nałóż farsz wg upodobań - podawaj najlepiej z Sosem pieczarkowym WINIARY.
Komentarze 0