Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

0
59 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos pieczarkowy
400 ml
Maślanka
1 szklanka
Mąka pszenna
0.5 łyżeczka
Soda oczyszczona
2 
Jajko
2 łyżek
Olej
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
150 g
Kasza gryczana biała
1.75 szklanek
Woda
200 g
Pieczarki
150 g
Twaróg
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
7.87 g
Białko
10.43 g
Węglowodany
29.33 g
Wartość energetyczna
220.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
15 min
Farsz: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 3
10 min
Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.
Krok 4
5 min
Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).
Krok 5
1 min
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
15 min
Naleśniki: Z 400 ml kefiru lub maślanki, szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki sody, 2 jaj i szczypty soli przygotuj ciasto i usmaż 8-10 naleśników.
Krok 7
5 min
Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.
Krok 8
3 min
Podawaj z sosem. Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki.
Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 1 z 8

Farsz: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 2 z 8

Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 3 z 8

Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 4 z 8

Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 5 z 8

Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 6 z 8

Naleśniki: Z 400 ml kefiru lub maślanki, szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki sody, 2 jaj i szczypty soli przygotuj ciasto i usmaż 8-10 naleśników.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 7 z 8

Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Krok 8 z 8

Podawaj z sosem. Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki.


Przepis na naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i pieczarkami to tylko jeden z naszych ciekawych pomysłów na naleśniki w sposób wytrawny.

Naleśniki z naszego przepisu będą delikatne dzięki maślance (lub kefirowi) oraz puszyste dzięki sodzie oczyszczonej. Do każdego farszu nałóż farsz wg upodobań - podawaj najlepiej z Sosem pieczarkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika