Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
1 szklanka
Mąka pszenna
1 łyżeczka
Sól
0.5 szklanka
Mleko
1 
Jajko
0.25 szklanka
Olej
100 g
Ser gorgonzola
2 
Gruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
208.13 kcal
Tłuszcze
12.96 g
Węglowodany
18.69 g
Białko
6.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
3 min
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce.
Krok 2
2 min
W drugiej wymieszaj wszystkie mokre składniki tj. mleko, olej i jajko.
Krok 3
2 min
Następnie do miski z mokrymi składnikami dosyp wszystkie suche składniki.
Krok 4
3 min
Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Krok 5
3 min
Ser Gorgonzola rozdrobnij na niewielką kostkę i dorzuć do masy.
Krok 6
5 min
Gruszki umyj, obierz, pokrój w niewielką kostkę i również połącz z masą.
Krok 7
2 min
Tak przygotowaną masą wypełnij papilotki do muffinek lub foremki.
Krok 8
20 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
Krok 9
1 min
Wyjmij, ostudź i podawaj z jogurtem lub sauté.
Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 1 z 9

Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 2 z 9

W drugiej wymieszaj wszystkie mokre składniki tj. mleko, olej i jajko.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 3 z 9

Następnie do miski z mokrymi składnikami dosyp wszystkie suche składniki.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 4 z 9

Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 5 z 9

Ser Gorgonzola rozdrobnij na niewielką kostkę i dorzuć do masy.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 6 z 9

Gruszki umyj, obierz, pokrój w niewielką kostkę i również połącz z masą.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 7 z 9

Tak przygotowaną masą wypełnij papilotki do muffinek lub foremki.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 8 z 9

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.

Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Krok 9 z 9

Wyjmij, ostudź i podawaj z jogurtem lub sauté.

Kremowy ser gorgonzola tworzy najdoskonalszą kompozycję z dojrzałą, słodką gruszką. Czemu by nie spróbować tej kulinarnej kombinacji w prostych, ale wykwintnych muffinach z gruszką i gorgonzolą! Wyrośnięte na Proszku do pieczenia WINIARY gruszkowe muffinki w wersji wytrawnej z gorgonzolą to kwintesencja jesiennych smaków - pikantnej, grzybowej nuty sera i łagodnego miąższu świeżych owoców. Muffinki z gruszką po ostudzeniu podajemy solo lub z jogurtem naturalnym. Świetne na domowy podwieczorek lub imprezę; można je także zabrać ze sobą na lunch do szkoły lub do pracy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika