Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

0
1 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka
1 
Bakłażan
1 
Cukinia żółta
1 
Cukinia zielona
1  pęczek
Szparagi (opcjonalnie - jeśli jest sezon)
300  g
Fasolka szparagowa
2 
Fioletowa cebula
3 
Papryczka chili
1  główka
1  opakowanie
Małe koktajlowe pomidorki
3  łyżek
Miód
5  łyżek
Oliwa
trochę
Sól i pieprz
1 
Bagietka
trochę
Natka pietruszki
100  ml
Oliwa
5  ząbków
trochę
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.24 g
Węglowodany
62.12 g
Tłuszcze
40.84 g
Wartość energetyczna
622.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
1 min
Warzywa przygotowanie:
Krok 2
11 min
Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.
Krok 3
45 min
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.
Krok 5
1 min
Grzanki przygotowanie:
Krok 6
10 min
Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.
Krok 7
1 min
Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.
Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 1 z 7

Warzywa przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 2 z 7

Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 3 z 7

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 4 z 7

Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 5 z 7

Grzanki przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 6 z 7

Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 7 z 7

Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.

Lubisz dania lekkie, świeże i pełne smaku? Właśnie taki jest mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki. Lekkostrawny, a jednak pożywny. Pełny smaków i witamin. Mix pieczonych warzyw z grzankami świetnie sprawdzi się na grillu, pikniku, urodzinach. Pamiętaj o wykończeniu go Sosem Ziołowym WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika