Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi oczyść z niejadalnych części. Odłam zdrewniałe końcówki.
Groszek, fasolkę i szparagi gotuj w osolonym wrzątku przez 5 min. Po tym czasie schłodź w zimnej wodzie.
Ogórek pokrój w plastry. Rzodkiewki pokrój na połówki. Pomidory pokrój na ćwiartki, a mniejsze – na połówki. Cebulę pokrój w plastry.
Ułóż warzywa na talerzu i udekoruj majonezem WINIARY lub połącz ze sobą wszystkie składniki sosu (majonez, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek) do uzyskania jednolitej konsystencji i rozprowadź sos na warzywach. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą chili. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.