Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
Pieczarki marynowane
2 
Jajko gotowane na twardo
1 
Cebula
0.5 pęczek
Natka pietruszki
50 g
Ser edamski
4 łyżek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
71.34 kcal
Tłuszcze
5.06 g
Węglowodany
2.59 g
Białko
3.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
8 min
Jajka obrać i drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
8 min
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
1 min
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Krok 5
2 min
Pieczarki osączyć z zalewy, pozostawić w całości kapelusze a nóżki pokroić drobno.
Krok 6
1 min
Wszystkie posiekane składniki połączyć z sosem curry Winiary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Kapelusze napełnić powstałą sałatką. Dodatkowo na wierzchu każdej pieczarki zrobić kleksa z sosu curry.
Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 1 z 7

Jajka obrać i drobno posiekać.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 2 z 7

Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 3 z 7

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 4 z 7

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 5 z 7

Pieczarki osączyć z zalewy, pozostawić w całości kapelusze a nóżki pokroić drobno.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 6 z 7

Wszystkie posiekane składniki połączyć z sosem curry Winiary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

Krok 7 z 7

Kapelusze napełnić powstałą sałatką. Dodatkowo na wierzchu każdej pieczarki zrobić kleksa z sosu curry.

Marynowane pieczarki, prosta i szybka sałatka jajeczno - serowa i aromatyczny sos curry Winiary, i mamy pyszną przekąskę na każdą okazję.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika