Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary
30min
Łatwy
1 słoik
Pieczarki marynowane
2
Jajko gotowane na twardo
1
Cebula
0.5 pęczek
Natka pietruszki
50 g
Ser edamski
4 łyżek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
3.28 g
Węglowodany
2.59 g
Tłuszcze
5.06 g
Wartość energetyczna
71.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
8 min
Jajka obrać i drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
8 min
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
1 min
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Krok 5
2 min
Pieczarki osączyć z zalewy, pozostawić w całości kapelusze a nóżki pokroić drobno.
Krok 6
1 min
Wszystkie posiekane składniki połączyć z sosem curry Winiary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Kapelusze napełnić powstałą sałatką. Dodatkowo na wierzchu każdej pieczarki zrobić kleksa z sosu curry.
Marynowane pieczarki, prosta i szybka sałatka jajeczno - serowa i aromatyczny sos curry Winiary, i mamy pyszną przekąskę na każdą okazję.
Komentarze 0