Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

(0)
1 godz
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Marchewka, opcjonalnie mogą być też bataty lub pietruszka
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
3  płaskich łyżek
Miód
1  Płaska łyżka
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
6  gałązek
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.4 g
Węglowodany
35.79 g
Tłuszcze
8.01 g
Wartość energetyczna
205.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
34 min
Marchewki obierz i rozłóż na tacce do grillowania lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą, miodem, sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp gałązkami tymianku i połóż na grillu na około 25–30 minut, aż marchewki będą miękkie.
Krok 2
1 min
Podawaj z Sosem Ziołowym WINIARY.
Krok 3
25 min
Jeśli chcesz przygotować je w piekarniku, piecz w temperaturze 200°C przez 25–30 minut.
Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

Krok 1 z 3

Marchewki obierz i rozłóż na tacce do grillowania lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą, miodem, sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp gałązkami tymianku i połóż na grillu na około 25–30 minut, aż marchewki będą miękkie.

Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

Krok 2 z 3

Podawaj z Sosem Ziołowym WINIARY.

Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

Krok 3 z 3

Jeśli chcesz przygotować je w piekarniku, piecz w temperaturze 200°C przez 25–30 minut.

Rodzinne biesiady przy grillu nie muszą ograniczać się tylko do marynowanych mięs i pysznych kiełbas. Smakowitą i ciekawą propozycją są również grillowane warzywa, np. marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem. Młode marchewki są delikatne i słodkie, dodatkowe polanie ich oliwą, miodem, sokiem z cytryny i doprawienie aromatycznym tymiankiem sprawi, że staną się wyśmienitym dodatkiem do obiadu z grilla. Dla wydobycia pełni aromatu podawaj marchewki razem z Sosem Ziołowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha