Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Makaron
100 g
Łosoś wędzony
100 g
Szpinak świeży
100 g
Ser feta
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Gałka muszkatołowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.07 g
Węglowodany
47.42 g
Wartość energetyczna
480.38 kcal
Tłuszcze
21.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
10 min
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej, na patelni oliwie.
Krok 3
10 min
Do cebuli dodać rozdroniony szpinak. (Ja dodaję rozdrobniony mrożony szpinak ok. 4 kostki)
Krok 4
10 min
Pod koniec dodać rozdrobnioną fetę, przeciśnięty czosnek i łososia pokrojonego w krótkie paseczki. Podgrzewać do uzyskania jednolitej papki, mieszając.
Krok 5
5 min
Pod koniec dodać przyprawy, podgrzewać jeszcze przez chwilę. W międzyczasie odlać makaron, przelać zimną wodą i odrobiną oliwy lub oleju.
Krok 6
2 min
Wymieszać sos z makaronem i gotowe. Smacznego!
Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 1 z 6

Makaron wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 2 z 6

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej, na patelni oliwie.

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 3 z 6

Do cebuli dodać rozdroniony szpinak. (Ja dodaję rozdrobniony mrożony szpinak ok. 4 kostki)

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 4 z 6

Pod koniec dodać rozdrobnioną fetę, przeciśnięty czosnek i łososia pokrojonego w krótkie paseczki. Podgrzewać do uzyskania jednolitej papki, mieszając.

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 5 z 6

Pod koniec dodać przyprawy, podgrzewać jeszcze przez chwilę. W międzyczasie odlać makaron, przelać zimną wodą i odrobiną oliwy lub oleju.

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Krok 6 z 6

Wymieszać sos z makaronem i gotowe. Smacznego!

Makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta to świetny sposób na szybkie danie na ciepło. Przygotuj makaron według wskazówek na opakowaniu, a następnie zajmij się gęstym sosem. Na rozgrzanym tłuszczu, smaż stopniowo w kolejności posiekaną cebulkę, dodaj szpinak, ser, czosnek i pokrojonego w paseczki łososia. Po kilku minutach dopraw do smaku i podaj na talerzu z makaronem. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika