Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Makaron Penne
400 g
Pierś Z Kurczaka
500 g
Dynia
2 
Cebula
500 g
Przecier pomidorowy
200 g
Pieczarki
300 g
Ser żółty
2 łyżek
Kwaśna śmietana
4 ząbków
Czosnek
2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 szklanka
Woda
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Smalec
0.5 łyżeczka
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Pieprz ziołowy
1 łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
59.8 g
Białko
31.73 g
Wartość energetyczna
524.04 kcal
Tłuszcze
19.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
40 min
Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.
Krok 2
10 min
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
Krok 3
8 min
W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.
Krok 4
2 min
Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
Krok 5
10 min
Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.
Krok 6
5 min
Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.
 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 1 z 6

Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.

 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 2 z 6

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.

 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 3 z 6

W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.

 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 4 z 6

Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.

 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 5 z 6

Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.

 Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Krok 6 z 6

Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika