Makaron z kociołka w sosie serowym z pieczoną dynią
75min
Łatwy
500 g
Makaron Penne
400 g
Pierś Z Kurczaka
500 g
Dynia
2
Cebula
500 g
Przecier pomidorowy
200 g
Pieczarki
300 g
Ser żółty
2 łyżek
Kwaśna śmietana
4 ząbków
Czosnek
2 kostek
2 łyżek
1 szklanka
Woda
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Smalec
0.5 łyżeczka
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Pieprz ziołowy
1 łyżeczka
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
31.73 g
Węglowodany
59.8 g
Tłuszcze
19.94 g
Wartość energetyczna
524.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
40 min
Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.
Krok 2
10 min
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
Krok 3
8 min
W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.
Krok 4
2 min
Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
Krok 5
10 min
Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.
Krok 6
5 min
Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.
Komentarze 0