Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Ziemniaki
3 g
Papryka Ostra
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
0.5 łyżeczka
Oregano
60 g
Parmezan
4 łyżek
Oliwa z oliwek
1 Płaska łyżka
Ketchup łagodny WINIAARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
202.73 kcal
Węglowodany
7.39 g
Białko
5.65 g
Tłuszcze
17.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Umyj i osusz ziemniaki. Przekrój wzdłuż, a następnie na łódeczki.
Krok 2
10 min
Przełóż do miski. Dodaj oliwę, starty ser typu parmezan oraz przyprawy – oregano, paprykę, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
3 min
Dobrze wymieszaj i wyłóż ziemniaczki skórką do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4
40 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez 40 minut, aż ziemniaczki będą złote.
Krok 5
2 min
Podawaj z sosami – sosem na bazie majonezu oraz ketchupem.
Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Krok 1 z 5

Umyj i osusz ziemniaki. Przekrój wzdłuż, a następnie na łódeczki.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Krok 2 z 5

Przełóż do miski. Dodaj oliwę, starty ser typu parmezan oraz przyprawy – oregano, paprykę, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Krok 3 z 5

Dobrze wymieszaj i wyłóż ziemniaczki skórką do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Krok 4 z 5

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez 40 minut, aż ziemniaczki będą złote.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Krok 5 z 5

Podawaj z sosami – sosem na bazie majonezu oraz ketchupem.

Łódeczki z pieczonych ziemniaków w marynacie z przypraw (oregano, papryki, soli, pieprzu i czosnku), ze startym parmezanem oraz oliwą z oliwek, podawane z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz Ketchupem Łagodnym WINIARY możesz serwować na obiad lub sycącą kolację, ale rewelacyjnie sprawdzą się też jako smakowite przekąski na imprezy i przyjęcia. Pieczone łódeczki z ziemniaków, chrupkie z wierzchu i miękkie w środku, najlepiej smakują na ciepło.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika