Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 płaskich łyżek
1 
Kalafior
1 pęczek
Rzodkiewka
5 
Ogórek małosolny
2 płaskich łyżek
Koperek
2 płaskich łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
100 g
Jogurt grecki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Krok 3
5 min
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
Krok 4
3 min
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.
Krok 5
2 min
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
0 min
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.
Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 1 z 6

Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 2 z 6

Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 3 z 6

Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 4 z 6

W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 5 z 6

Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Krok 6 z 6

Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.

Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z lekko słodką nutą kiełków słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem Sałatkowym WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika