Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką będzie przyjemną, smaczną i zdrową propozycją na wiosenny lunch. Schrup ją, zanim skończy się sezon na szparagi!
Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.