Iza
Kapustę wystarczy podsmażyc z dodatkami
Cebula boczek ew kiełbaska i gotowe. Pozdrawiam
Ciesz się swoimi posiłkami!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Choć łazanki to jedno z tych dań, które w kuchni polskiej jest uznawane za wigilijne, to na wielu stołach gości przez okrągły rok. Trudno się temu dziwić. Przygotowanie jest bardzo proste, a raz wykonany w ten sposób obiad z powodzeniem może wystarczyć na 2-3 dni. Pewne jest to, że łazanki to obowiązkowy punkt w każdym notatniku z przepisami. Wypróbuj nasz przepis na łazanki z podsmażaną kiełbasą i kiszoną kapustą.
Kapustę przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Ziarenka Smaku WINIARY. Gotuj całość przez około godzinę. Po tym czasie kapustę odcedź i drobno posiekaj. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij dodać odrobiny oliwy! Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę oraz pieprz, sól i przyprawę w płynie Maggi.
Na koniec kapustę z kiełbasą wymieszaj z ugotowanym makaronem i podsmaż całość. Koniecznie podawaj na ciepło. Łazanki z kiełbasą i kapustą docenią miłośnicy dań mięsnych i mącznych. Wyjątkowy aromat zaskoczy też zwolenników makaronów. Nie powinno się poprawiać tego, co już jest fantastyczne, dlatego łazanki w tym wydaniu to najprostsza, a zarazem najbardziej lubiana i efektowna receptura!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy.
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól, Ziarenka Smaku i gotujemy około 60 minut.
Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno ją kroimy.
Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
Dodajemy posiekaną kapustę, doprawiamy solą, maggi i pieprzem.
Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem.
Podsmażamy i podajemy na ciepło. Smacznego :)
(Brak tytułu)