Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łazanki z kapustą i mięsem

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
500 g
Kapusta Kiszona
500 g
Łopatka wieprzowa
300 g
Makaron Łazanki
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Liść laurowy
2 kulek
Ziele angielskie
3 łyżek
Olej
1 łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
36.13 g
Tłuszcze
21.9 g
Węglowodany
61.29 g
Wartość energetyczna
569.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Mięso dokładnie umyć, zalać litrem wody i ugotować. Zmielić w maszynce do mięsa, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Krok 2
10 min
Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę grzybową. Dodać1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości, w razie potrzeby odcedzić.
Krok 3
5 min
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.
Krok 4
5 min
Do makaronu dodać kapustę i podsmażone mięso. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 1 z 4

Mięso dokładnie umyć, zalać litrem wody i ugotować. Zmielić w maszynce do mięsa, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 2 z 4

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę grzybową. Dodać1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości, w razie potrzeby odcedzić.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 3 z 4

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 4 z 4

Do makaronu dodać kapustę i podsmażone mięso. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Łazanki z kapustą i mięsem jest prostą i łatwą w przygotowaniu propozycją obiadową. Jeśli lubisz wiejskie dania, jest to propozycja dla Ciebie. Najważniejsze jest nadanie daniu aromatycznego grzybowego smaku, co osiągniesz dodając kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY, a także Przyprawa Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Aż chce się jeść!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika