Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łazanki z kapustą i mięsem

(2)
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
0.5  kg
Kapusta Kiszona
0.5  kg
Łopatka wieprzowa
30  dag
Makaron Łazanki
trochę
Pieprz
1 
Liść laurowy
2  kulek
Ziele angielskie
3  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
36.13 g
Węglowodany
61.29 g
Tłuszcze
21.9 g
Wartość energetyczna
569.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
20 min
Mięso dokładnie umyć, zalać litrem wody i ugotować. Zmielić w maszynce do mięsa, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Krok 2
35 min
Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę grzybową. Dodać1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości, w razie potrzeby odcedzić.
Krok 3
15 min
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.
Krok 4
5 min
Do makaronu dodać kapustę i podsmażone mięso. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 1 z 4

Mięso dokładnie umyć, zalać litrem wody i ugotować. Zmielić w maszynce do mięsa, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 2 z 4

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę grzybową. Dodać1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości, w razie potrzeby odcedzić.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 3 z 4

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.

Łazanki z kapustą i mięsem

Krok 4 z 4

Do makaronu dodać kapustę i podsmażone mięso. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Łazanki z kapustą i mięsem są prostą i łatwą w przygotowaniu propozycją obiadową. Jeśli lubisz wiejskie dania, jest to propozycja dla Ciebie. Najważniejsze jest nadanie daniu aromatycznego grzybowego smaku, co osiągniesz dodając kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY, a także Przyprawa Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Aż chce się jeść!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

90 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
90 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
36.1g / 25%
Węglowodany
61.3g / 41%
Tłuszcze
21.9g / 33%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
22
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/10/2021 - 12:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/10/2021 - 12:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha