Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łagodne indyjskie curry z pieczonej dyni z kuminem i kolendrą

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Dynia hokkaido
1 
Cebula
10 g
Korzeń imbiru
1 łyżeczka
Kumin
1 łyżeczka
Kolendra
250 ml
Mleko kokosowe
1 łyżka
Cukier
1 trochę
Kolendra
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
4.62 g
Białko
4.22 g
Węglowodany
40.67 g
Wartość energetyczna
220.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
30 min
Dynię obierz i pokrój w dużą kostkę. Skrop oliwą i miodem, dopraw solą i pieprzem, posyp mielonym kuminem i kolendrą, a następnie dokładnie wymieszaj. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min, aż będzie miękka i lekko rumiana.
Krok 2
5 min
Imbir i czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na średnio rozgrzaną patelnię. Po ok. 2 minutach dodaj czosnek oraz imbir i smaż jeszcze 1 min. Całość uzupełnij dynią.
Krok 3
20 min
Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe i gotuj razem ok. 15 min. Po tym czasie dopraw solą i pieprzem i podawaj ze świeżą kolendrą.
Łagodne indyjskie curry z pieczonej dyni z kuminem i kolendrą

Krok 1 z 3

Dynię obierz i pokrój w dużą kostkę. Skrop oliwą i miodem, dopraw solą i pieprzem, posyp mielonym kuminem i kolendrą, a następnie dokładnie wymieszaj. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min, aż będzie miękka i lekko rumiana.

Łagodne indyjskie curry z pieczonej dyni z kuminem i kolendrą

Krok 2 z 3

Imbir i czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na średnio rozgrzaną patelnię. Po ok. 2 minutach dodaj czosnek oraz imbir i smaż jeszcze 1 min. Całość uzupełnij dynią.

Łagodne indyjskie curry z pieczonej dyni z kuminem i kolendrą

Krok 3 z 3

Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe i gotuj razem ok. 15 min. Po tym czasie dopraw solą i pieprzem i podawaj ze świeżą kolendrą.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika