
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kurczak saute z sałatką warzywno owocową i makaronem ryżowym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
2 minKrok 4
3 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
2 minKrok 8
3 minKrok 9
5 minKrok 10
10 minKrok 11
5 minKrok 12
0 minKrok 13
3 minKrok 14
2 minKrok 1 z 14
Paprykę, marchew i cukinię pokrój w cienkie paseczki, cebulę w piórka.
Krok 2 z 14
Umyte i oczyszczone grzyby pokrój w cienkie plastry.
Krok 3 z 14
Obrane mango pokrój w cienkie płatki obieraczką do warzyw.
Krok 4 z 14
Obrane jabłko pokrój na ćwiartki, a następnie w bardzo cienkie cząstki.
Krok 5 z 14
Na połowie oliwy z oliwek smaż cebulę, w połowie smażenia dorzuć marchew i grzyby.
Krok 6 z 14
Pod koniec smażenia dodaj paprykę, a na sam koniec cukinię.
Krok 7 z 14
Całość dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Krok 8 z 14
Do gorących warzyw dodaj mango i jabłka, bardzo delikatnie wymieszaj dodając w trakcie mieszania pokrojoną kolendrę.
Krok 9 z 14
Każdy filet z kurczaka bardzo delikatnie rozklep jedynie w najgrubszych miejscach, tak aby nasze filety były jednakowej grubości w każdym miejscu.
Krok 10 z 14
Zawiń każdy filet w Papirus i smaż na patelni po 5 minut z każdej strony.
Krok 11 z 14
Po usmażeniu filety pokrój w cienkie plastry.
Krok 12 z 14
Makaron ryżowy ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą z oliwek.
Krok 13 z 14
Centralnie na płaskim dużym talerzu ułóż ciepły makaron ryżowy. Na makaron nałóż sałatkę warzywno-owocową, posyp ją ziarnami sezamu.
Krok 14 z 14
Na wierzchu ułóż plastry kurczaka, polej je słodkim sosem chilli i udekoruj listkami świeżej kolendry.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0