Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kukurydza z piekarnika
Dodaj do CookBook

Kukurydza z piekarnika

(0)
35 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Kukurydza w kolbach
2  łyżek
Sos Amerykański BBQ WINIARY
trochę
Sos Jalapeno WINIARY
1 
Czerwona cebula
1  pęczek
Kolendra świeża
1  pęczek
Cebula dymka
1 
Papryczka jalapeno (świeża lub z zalewy)
100  g
Ser np. cheddar
trochę
Ziarna sezamu (czarnego, białego lub obydwu)
1 
Cytryna lub limonka (do podania)
50  g
Roztopione masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.9 g
Wartość energetyczna
345.5 kcal
Tłuszcze
23.2 g
Białko
10.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    2 min
    W misce wymieszaj 50 g roztopionego masła i 2 łyżki sosu BBQ WINIARY.
  • Krok 2

    5 min
    Dokładnie posmaruj każdą kolbę oczyszczonej kukurydzy przygotowaną mieszanką, aby wszystkie powierzchnie były nią pokryte.
  • Krok 3

    25 min
    Ułóż kukurydze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 20-25 minut, aż lekko się zarumienią.
  • Krok 4

    2 min
    W międzyczasie pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę, posiekaj pęczek kolendry i dymki oraz drobno pokrój papryczkę jalapeno.
  • Krok 5

    1 min
    Po upieczeniu, gorącą kukurydzę posmaruj sosem jalapeno WINIARY, posyp startym serem cheddar, kolorowym sezamem oraz przygotowanymi ziołami i cebulą.
Kukurydza z piekarnika

Krok 1 z 5

W misce wymieszaj 50 g roztopionego masła i 2 łyżki sosu BBQ WINIARY.

Kukurydza z piekarnika

Krok 2 z 5

Dokładnie posmaruj każdą kolbę oczyszczonej kukurydzy przygotowaną mieszanką, aby wszystkie powierzchnie były nią pokryte.

Kukurydza z piekarnika

Krok 3 z 5

Ułóż kukurydze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 20-25 minut, aż lekko się zarumienią.

Kukurydza z piekarnika

Krok 4 z 5

W międzyczasie pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę, posiekaj pęczek kolendry i dymki oraz drobno pokrój papryczkę jalapeno.

Kukurydza z piekarnika

Krok 5 z 5

Po upieczeniu, gorącą kukurydzę posmaruj sosem jalapeno WINIARY, posyp startym serem cheddar, kolorowym sezamem oraz przygotowanymi ziołami i cebulą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    13 min Łatwy
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    15 min Łatwy
  • Grillowana kukurydza

    Grillowana kukurydza

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu