Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

0
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
6 
Ziemniaki
3 
Marchewka
400  ml
Bulion drobiowy
150  g
Kasza jaglana
2  łyżek
Olej roślinny do smażenia
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.37 g
Węglowodany
62.31 g
Tłuszcze
9.42 g
Wartość energetyczna
401.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
2 min
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
10 min
Marchewki i ziemniaki umyć i obrać. Marchewki utrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3
20 min
Na dnie garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę, dodać utartą marchewkę i pokrojone ziemniaki. Chwilę przesmażyć i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu przez ok.10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną, ale nie rozgotują się.
Krok 4
1 min
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Krupniku Polskiego Nasza Specjalność WINIARY.
Krok 5
5 min
Dolać do gotującej się zupy, gotować na niewielkim ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
20 min
Kaszę ugotować w osobnym garnku i dodać do zupy.
Krok 7
2 min
Krupnik podawać z posiekaną natką pietruszki.
Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 1 z 7

Cebulę obrać, drobno posiekać.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 2 z 7

Marchewki i ziemniaki umyć i obrać. Marchewki utrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 3 z 7

Na dnie garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę, dodać utartą marchewkę i pokrojone ziemniaki. Chwilę przesmażyć i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu przez ok.10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną, ale nie rozgotują się.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 4 z 7

W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Krupniku Polskiego Nasza Specjalność WINIARY.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 5 z 7

Dolać do gotującej się zupy, gotować na niewielkim ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 6 z 7

Kaszę ugotować w osobnym garnku i dodać do zupy.

Krupnik z kaszą jaglaną z Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY

Krok 7 z 7

Krupnik podawać z posiekaną natką pietruszki.

Krupnik z kaszą jaglaną, czyli alternatywa dla tradycyjnego krupniku. Jeśli nie przepadasz za kaszą jęczmienną, która lubi się rozgotować, ucieszysz się z innego, nawet nieco zdrowszego dodatku. Jeżeli natomiast obawiasz się o to, czy uda Ci się doprawić ze smakiem, z pomocą przychodzi Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY. W torebce znajdziesz idealnie dobrane przyprawy i unikniesz próśb domowników lub gości, którym zaserwujesz zupę, o podanie soli.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha