
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
60 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
20 minKrok 7
5 minKrok 1 z 7
Mąkę przesiać na stolnicę,dodać sól,cukier,cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Krok 2 z 7
Do zmieszanych sypkich składników wbić żółtka i pokrojoną chłodną margarynę.
Krok 3 z 7
Szybkimi ruchami zagnieść ciasto. Schłodzić ok.1godz. w lodowce.
Krok 4 z 7
Rozwałkować na grubość ok.3mm. i wyciąć parzystą ilość ciasteczek tego samego kształtu, np.kwiatki.
Krok 5 z 7
Połowę wyciętych ciasteczek pozostawić pełne.w drugiej połowie dodatkowo wyciąć środki - dziurkę - np.nakrętką z małej buteleczki.
Krok 6 z 7
Układać na lekko natłuszczonej blasze.Piekarnik nagrzać do 180 st.C.Piec partiami ok.10 min.- każda.,
Krok 7 z 7
Po upieczeniu i przestudzeniu łączyć parami całe i z dziurką przekładając konfiturą. Mozemy oprószyć cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0