Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

(0)
42 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 sztuk

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Mąka pszenna Zobacz naszą wskazówkę
2  szklanek
Mleko
2 
Jajko
2  łyżek
Masło klarowane
1  szczypta
Sól
150  g
Wędzony pstrąg
1  szklanka
Ugotowana kasza jaglana
6 
Suszone pomidory
6 
Suszone śliwki
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
1 
Cebula mała
1  łyżka
Olej
trochę
Sól i pieprz do smaku
1  szklanka
Bułka tarta
2 
Jajka
trochę
Masło klarowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.5 g
Wartość energetyczna
300.8 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
11.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Naleśniki kochają wszyscy. To codzienne danie w prosty sposób można zamienić w świąteczne krokiety. A jak krokiety to farsz. Opcji jest wiele, my tym razem proponujemy opcję z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, suszoną śliwką i kaszą jaglaną. A dzięki dodatkowi Majonezu Dekoracyjnego WINIARY będzie on wyjątkowo kremowy. Smacznego!

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1 - Ciasto naleśnikowe

    5 min
    W dużej misce roztrzep 2 jajka z mlekiem i solą. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodaj rozpuszczone masło klarowane i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 2

    10 min
    Smaż cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, nie dodając już dodatkowego tłuszczu (masło w cieście wystarczy). Odkładaj usmażone naleśniki na talerz.
  • Krok 3 - Farsz

    3 min
    Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmażaj, aż stanie się miękka i złocista.
  • Krok 4

    3 min
    W dużej misce wymieszaj drobno pokrojonego lub rozdrobnionego widelcem wędzonego pstrąga, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekane suszone pomidory, posiekane suszone śliwki, koncentrat pomidorowy i podsmażoną cebulę.
  • Krok 5

    1 min
    Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Farsz powinien być zwarty, ale kremowy.
  • Krok 6 - Składanie krokietów

    5 min
    Na każdy naleśnik nałóż odrobinę farszu. Złóż boki do środka, a następnie zwiń w ciasny rulon.
  • Krok 7 - Panierowanie i smażenie

    5 min
    Przygotuj dwa talerze: jeden z roztrzepanymi jajkami (lub mieszanką mąki i wody), drugi z bułką tartą. Każdy krokiet obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Krok 8

    10 min
    Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym, obracając krokiety co kilka minut, aż będą równomiernie złociste.
Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 1 - Ciasto naleśnikowe z 8

W dużej misce roztrzep 2 jajka z mlekiem i solą. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodaj rozpuszczone masło klarowane i dokładnie wymieszaj.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 2 z 8

Smaż cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, nie dodając już dodatkowego tłuszczu (masło w cieście wystarczy). Odkładaj usmażone naleśniki na talerz.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 3 - Farsz z 8

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmażaj, aż stanie się miękka i złocista.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 4 z 8

W dużej misce wymieszaj drobno pokrojonego lub rozdrobnionego widelcem wędzonego pstrąga, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekane suszone pomidory, posiekane suszone śliwki, koncentrat pomidorowy i podsmażoną cebulę.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 5 z 8

Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Farsz powinien być zwarty, ale kremowy.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 6 - Składanie krokietów z 8

Na każdy naleśnik nałóż odrobinę farszu. Złóż boki do środka, a następnie zwiń w ciasny rulon.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 7 - Panierowanie i smażenie z 8

Przygotuj dwa talerze: jeden z roztrzepanymi jajkami (lub mieszanką mąki i wody), drugi z bułką tartą. Każdy krokiet obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

Krok 8 z 8

Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym, obracając krokiety co kilka minut, aż będą równomiernie złociste.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krokiety z mięsem

    Krokiety z mięsem

    1 godz Średni
  • Krokiety z gotowanym mięsem

    Krokiety z gotowanym mięsem

    50 min Łatwy
  • Krokiety z kapustą i pieczarkami (krokiety do barszczu)

    Krokiety z kapustą i pieczarkami (krokiety do barszczu)

    1 godz 25 min Łatwy
  • Krokiety z pieczarkami i żółtym serem

    Krokiety z pieczarkami i żółtym serem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu