Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

(0)
1 godz
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest arturkitka
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2  ząbków
1  kawałek
Korzeń imbiru
300  g
Dynia
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
100  ml
Śmietana 36%
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mleko
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
200  g
Serek kremowy
1  pęczek
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.26 g
Węglowodany
35.59 g
Tłuszcze
35.36 g
Wartość energetyczna
553.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
30 min
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
Krok 2
15 min
Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Krok 3
10 min
Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
Krok 5
0 min
S M A C Z N E G O !
Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 1 z 5

W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 2 z 5

Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 3 z 5

Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 4 z 5

Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 5 z 5

S M A C Z N E G O !

Pyszny i rozgrzewający krem z dynią i pomidorami doprawiony imbirem i czosnkiem.
Do tego pomidorowe ślimaczki z naleśników z serem i bazylią. Pychaaaaaaaaa ! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha