Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 kawałek
Korzeń imbiru
300 g
Dynia
100 g
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny
100 ml
Śmietana 36%
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szklanka
Mleko
3 łyżek
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
1 
Jajko
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
200 g
Serek kremowy
1 pęczek
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
553.05 kcal
Węglowodany
35.59 g
Tłuszcze
35.36 g
Białko
16.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
30 min
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
Krok 2
15 min
Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Krok 3
10 min
Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
Krok 5
0 min
S M A C Z N E G O !
Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 1 z 5

W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 2 z 5

Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 3 z 5

Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 4 z 5

Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 5 z 5

S M A C Z N E G O !

Pyszny i rozgrzewający krem z dynią i pomidorami doprawiony imbirem i czosnkiem.
Do tego pomidorowe ślimaczki z naleśników z serem i bazylią. Pychaaaaaaaaa ! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika