Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
25min
Łatwy
1 opakowanie
100 ml
Orzechy, mleko kokosowe, surowe (płyn wyciskany z tartego mięsa i wody)
4 plastrów
Bułeczki francuskie
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
5 min
Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.
Krok 3
2 min
Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 4
3 min
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.
Aksamitny krem brokułowy z grzankami czosnkowymi świetnie nadaje się na szybki, pożywny lunch domowy. Wystarczy, że do Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dodamy mleczko kokosowe oraz świeży imbir i zmiksujemy. Gotowe! Do tego chrupiące, rumiane grzanki czosnkowe. Kto lubi, może posypać zupę ziarnami słonecznika lub pestkami dyni, uprażonymi lekko na suchej teflonowej patelni.
Komentarze 0