Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aksamitny krem brokułowy z grzankami czosnkowymi świetnie nadaje się na szybki, pożywny lunch domowy. Wystarczy, że do Zupy Brokułowej WINIARY dodamy mleczko kokosowe oraz świeży imbir i zmiksujemy. Gotowe! Do tego chrupiące, rumiane grzanki czosnkowe. Kto lubi, może posypać zupę ziarnami słonecznika lub pestkami dyni, uprażonymi lekko na suchej teflonowej patelni.
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
5 min
Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.
Krok 3
2 min
Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 4
3 min
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
z
4
Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.
Krok 3
z
4
Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 4
z
4
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0