Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
100 ml
Orzechy, mleko kokosowe, surowe (płyn wyciskany z tartego mięsa i wody)
4 plastrów
Bułeczki francuskie
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
5 min
Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.
Krok 3
2 min
Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.
Krok 4
3 min
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.
Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

Krok 1 z 4

Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

Krok 2 z 4

Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.

Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

Krok 3 z 4

Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.

Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

Krok 4 z 4

Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.

Aksamitny krem brokułowy z grzankami czosnkowymi świetnie nadaje się na szybki, pożywny lunch domowy. Wystarczy, że do Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dodamy mleczko kokosowe oraz świeży imbir i zmiksujemy. Gotowe! Do tego chrupiące, rumiane grzanki czosnkowe. Kto lubi, może posypać zupę ziarnami słonecznika lub pestkami dyni, uprażonymi lekko na suchej teflonowej patelni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika