Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

1
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Pierś Z Kurczaka
100 g
Mozzarella
50 ml
Kwaśna śmietana
1 trochę
Chleb pszenny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Piersi kurczaka przekrój na kotlety i rozbij na grubość około 1 cm.
Krok 2
5 min
Na patelni dobrze rozgrzej 1 łyżkę oleju i na średnim ogniu (ok. 60% mocy) obsmaż kotlety przez 1 minutę z każdej strony.
Krok 3
10 min
Zawartość saszetki wymieszaj w 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki 12%. Dodaj do kurczaka i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 min.
Krok 4
5 min
Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryj i duś jeszcze 1 min.
Krok 5
2 min
Podawaj z grzankami posmarowanymi ząbkiem czosnku i solą.
Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Krok 1 z 5

Piersi kurczaka przekrój na kotlety i rozbij na grubość około 1 cm.

Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Krok 2 z 5

Na patelni dobrze rozgrzej 1 łyżkę oleju i na średnim ogniu (ok. 60% mocy) obsmaż kotlety przez 1 minutę z każdej strony.

Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Krok 3 z 5

Zawartość saszetki wymieszaj w 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki 12%. Dodaj do kurczaka i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 min.

Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Krok 4 z 5

Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryj i duś jeszcze 1 min.

Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Krok 5 z 5

Podawaj z grzankami posmarowanymi ząbkiem czosnku i solą.

Pomysł na Kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą to podstawa naszego sprawdzonego przepisu na piersi z kurczaka duszone w gęstym i aromatycznym sosie włoskim, podawane z roztopionymi plastrami sera mozzarella i chrupiącymi grzankami natartymi ząbkami czosnku i solą. Smaku kurczakowi nadaje kompozycja suszonych papryk, pomidorów oraz bazylii. Pierś z kurczaka z mozzarellą możesz dodatkowo posypać ulubionymi ziołami przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika