Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz urozmaicone smaki? Zrób koreańskie hot dogi! To ciekawa odmiana klasyki, dzięki której w prosty sposób zaskoczysz czymś pysznym swoich gości – albo siebie. Przepis jest szybki w przygotowaniu, a dzięki dodatkom, takim jak ketchup WINIARY, łatwo możesz nadać mu jeszcze więcej ulubionego smaku.
Zacznij od przekrojenia parówek na pół. W misce wymieszaj mąkę z jajkiem, wodą, proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Z takiej mieszanki powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe. Teraz przygotuj frytki – pokrój je na ok. 1 cm kostkę. Rozgrzej olej do ok. 170°C. Kiedy olej będzie się rozgrzewać, nabij parówki na patyczek do szaszłyków, a następnie maczaj je w cieście. Dokładnie opanieruj parówki frytkami – aby były nimi dokładnie oblepione.
Tak przygotowane hot dogi smaż w głębokim tłuszczu przez około 3 – 5 minut lub aż do momentu, kiedy ciasto będzie chrupiące. Danie podawaj polane ketchupem WINIARY i posypane prażoną cebulką.
Parówki przekrój na pół.
W misce wymieszaj mąkę z jajkiem, wodą, proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe.
Frytki pokrój na ok. 1 cm kostkę.
Rozgrzej olej do ok. 170°C.
Parówki nabij na patyczek do szaszłyków, a następnie maczaj w cieście. Następnie dokładnie opanieruj frytkami - tak aby parówka była nimi dokładnie oblepiona.
Smaż w głębokim tłuszczu ok. 3-5 min lub aż ciasto będzie chrupiące.
Podawaj polane ketchupem i posypane prażoną cebulką.