Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto: Przesiej mąkę do misy miksera. Dodaj ciepłe mleko, drożdże, cukier i sól. Wyrabiaj ciasto przez około 10 minut. Dodaj olej i wyrabiaj jeszcze 10 minut. Przykryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 1-2 godziny, aż podwoi objętość.
Przygotowanie nadzienia: Parówki nadziej na patyczki, nabijając prawie do końca, zostawiając około 1 cm bez patyczka. Ser mozzarella pokrój na słupki o grubości parówki i długości według uznania. Nabijaj na patyczki na przemian parówkę i ser (np. 1/2 parówki i 1/2 sera).
Formowanie corn dogów: Weź porcję ciasta wielkości małej śliwki (możesz zwilżyć ręce wodą, by ciasto się nie kleiło). Rozciągnij ciasto i nawiń je na nadziane patyczki, dokładnie sklejając, aby parówka i ser były całkowicie zakryte.
Panierowanie: Obtocz każdy zapanierowany corn dog w panierce Winiary "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka", dokładnie pokrywając całą powierzchnię.
Przygotowanie Air Fryera: Spryskaj koszyk Air Fryera olejem w sprayu, aby zapobiec przywieraniu. Ustaw temperaturę na 180°C i rozgrzej urządzenie przez około 5 minut.
Smażenie: Delikatnie umieść zapanierowane corn dogi w koszyku Air Fryera, dbając o to, aby się nie stykały. Spryskaj je lekko olejem w sprayu. Smaż w temperaturze 180°C przez około 8-10 minut, obracając je w połowie czasu, aby uzyskać równomierne zrumienienie.
Podanie: Podawaj gorące corn dogi z sosami Winiary .