Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Koreańskie corn dogi
Dodaj do CookBook

Koreańskie corn dogi

(0)
1 godz
Średni
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ciasto:
1  szklanka
Ciepłe mleko (około 40°C)
2  szklanek
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Cukier
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Drożdże suszone
2  łyżek
Olej
1 
Nadzienie:
4 
Parówki
280  g
Mozzarella
1 
Panierka
1  opakowanie
WINIARY "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka ser"
1 
Dodatkowo:
trochę
Olej do smażenia
trochę
Drobny cukier do posypania (opcjonalnie)
trochę
Sos Mayo Sriracha WINIARY
trochę
Sos Mayo Ketchup WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
76.8 g
Wartość energetyczna
805.9 kcal
Tłuszcze
38.2 g
Białko
36.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Ciasto: Przesiej mąkę do misy miksera. Dodaj ciepłe mleko, drożdże, cukier i sól. Wyrabiaj ciasto przez około 10 minut. Dodaj olej i wyrabiaj jeszcze 10 minut. Przykryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 1-2 godziny, aż podwoi objętość.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotowanie nadzienia: Parówki nadziej na patyczki, nabijając prawie do końca, zostawiając około 1 cm bez patyczka. Ser mozzarella pokrój na słupki o grubości parówki i długości według uznania. Nabijaj na patyczki na przemian parówkę i ser (np. 1/2 parówki i 1/2 sera).
  • Krok 3

    10 min
    Formowanie corn dogów: Weź porcję ciasta wielkości małej śliwki (możesz zwilżyć ręce wodą, by ciasto się nie kleiło). Rozciągnij ciasto i nawiń je na nadziane patyczki, dokładnie sklejając, aby parówka i ser były całkowicie zakryte.
  • Krok 4

    5 min
    Panierowanie: Obtocz każdy zapanierowany corn dog w panierce Winiary "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka", dokładnie pokrywając całą powierzchnię.
  • Krok 5

    5 min
    Przygotowanie Air Fryera: Spryskaj koszyk Air Fryera olejem w sprayu, aby zapobiec przywieraniu. Ustaw temperaturę na 180°C i rozgrzej urządzenie przez około 5 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Smażenie: Delikatnie umieść zapanierowane corn dogi w koszyku Air Fryera, dbając o to, aby się nie stykały. Spryskaj je lekko olejem w sprayu. Smaż w temperaturze 180°C przez około 8-10 minut, obracając je w połowie czasu, aby uzyskać równomierne zrumienienie.
  • Krok 7

    5 min
    Podanie: Podawaj gorące corn dogi z sosami Winiary .
Koreańskie corn dogi

Krok 1 z 7

Ciasto: Przesiej mąkę do misy miksera. Dodaj ciepłe mleko, drożdże, cukier i sól. Wyrabiaj ciasto przez około 10 minut. Dodaj olej i wyrabiaj jeszcze 10 minut. Przykryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 1-2 godziny, aż podwoi objętość.

Koreańskie corn dogi

Krok 2 z 7

Przygotowanie nadzienia: Parówki nadziej na patyczki, nabijając prawie do końca, zostawiając około 1 cm bez patyczka. Ser mozzarella pokrój na słupki o grubości parówki i długości według uznania. Nabijaj na patyczki na przemian parówkę i ser (np. 1/2 parówki i 1/2 sera).

Koreańskie corn dogi

Krok 3 z 7

Formowanie corn dogów: Weź porcję ciasta wielkości małej śliwki (możesz zwilżyć ręce wodą, by ciasto się nie kleiło). Rozciągnij ciasto i nawiń je na nadziane patyczki, dokładnie sklejając, aby parówka i ser były całkowicie zakryte.

Koreańskie corn dogi

Krok 4 z 7

Panierowanie: Obtocz każdy zapanierowany corn dog w panierce Winiary "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka", dokładnie pokrywając całą powierzchnię.

Koreańskie corn dogi

Krok 5 z 7

Przygotowanie Air Fryera: Spryskaj koszyk Air Fryera olejem w sprayu, aby zapobiec przywieraniu. Ustaw temperaturę na 180°C i rozgrzej urządzenie przez około 5 minut.

Koreańskie corn dogi

Krok 6 z 7

Smażenie: Delikatnie umieść zapanierowane corn dogi w koszyku Air Fryera, dbając o to, aby się nie stykały. Spryskaj je lekko olejem w sprayu. Smaż w temperaturze 180°C przez około 8-10 minut, obracając je w połowie czasu, aby uzyskać równomierne zrumienienie.

Koreańskie corn dogi

Krok 7 z 7

Podanie: Podawaj gorące corn dogi z sosami Winiary .

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Koreańskie hot dogi

    Koreańskie hot dogi

    14 min Łatwy
  • Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

    Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

    36 min Łatwy
  • Kimbap – koreańskie sushi

    Kimbap – koreańskie sushi

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu