Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Koreański kapuśniak z kimchi

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Koreański kapuśniak z kimchi

(2)
30 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na... sycący kapuśniak
300  g
Kimchi
300  g
Makaron udon Zobacz naszą wskazówkę
1 
Cebula
1 
Marchewka
trochę
Olej do smażenia
0.5  pęczek
Cebula dymka
trochę
Sól i pieprz do smaku
1  opakowanie
Tofu naturalne
2  łyżek
Sok z kapusty kimchi
3  łyżek
Sos sojowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
85.5 g
Wartość energetyczna
531 kcal
Tłuszcze
10.8 g
Białko
24.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotuj kapuśniak w nowoczesnej odsłonie. Sprawdź, jak smakuje ta przyjemnie rozgrzewająca zupa – z polskimi korzeniami i koreańskim twistem. Prosty przepis krok po kroku znajdziesz poniżej.

Zacznij od pokrojenia cebuli w piórka, a marchewki – w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz marchew do miękkości. Teraz przygotuj kapuśniak zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj do garnka podsmażone warzywa. Dołóż kapustę kimchi (razem z sokiem). Gotuj wszystko na średnim ogniu, aby smaki połączyły się.  Teraz przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj go do zupy.

Jeśli chcesz przyrządzić wariant z tofu, pokrój je w kostkę i zamarynuj w soku z kimchi oraz sosie sojowym przez kilka minut. Następnie usmaż tofu na patelni, aż będzie złociste – opcjonalnie upiecz je w piekarniku i dodaj do zupy. Został ostatni krok: posiekaj dymkę i dodaj ją do kapuśniaku na sam koniec gotowania. Całość dopraw solą i pieprzem. Kapuśniak podawaj gorący – z ugotowanym makaronem, posiekaną dymką oraz tofu.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokrój w piórka, a marchew pokrój w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz marchew, aż będą miękkie.
  • Krok 2

    8 min
    Przygotuj kapuśniak zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając do garnka podsmażoną cebulę i marchew. Dodaj kapustę kimchi razem z sokiem i gotuj na średnim ogniu, aby smaki się połączyły.
  • Krok 3

    5 min
    W międzyczasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj go do zupy.
  • Krok 4

    10 min
    Jeśli chcesz dodać tofu, pokrój je w kostkę i zamarynuj w soku z kimchi i sosie sojowym przez kilka minut. Następnie usmaż tofu na patelni, aż będzie złociste lub upiecz w piekarniku i dodaj do zupy.
  • Krok 5

    1 min
    Posiekaj dymkę i dodaj do kapuśniaku na koniec gotowania. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 6

    1 min
    Kapuśniak podawaj gorący z ugotowanym makaronem, posiekaną dymką i tofu.
Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 1 z 6

Cebulę pokrój w piórka, a marchew pokrój w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz marchew, aż będą miękkie.

Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 2 z 6

Przygotuj kapuśniak zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając do garnka podsmażoną cebulę i marchew. Dodaj kapustę kimchi razem z sokiem i gotuj na średnim ogniu, aby smaki się połączyły.

Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 3 z 6

W międzyczasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj go do zupy.

Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 4 z 6

Jeśli chcesz dodać tofu, pokrój je w kostkę i zamarynuj w soku z kimchi i sosie sojowym przez kilka minut. Następnie usmaż tofu na patelni, aż będzie złociste lub upiecz w piekarniku i dodaj do zupy.

Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 5 z 6

Posiekaj dymkę i dodaj do kapuśniaku na koniec gotowania. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Koreański kapuśniak z kimchi

Krok 6 z 6

Kapuśniak podawaj gorący z ugotowanym makaronem, posiekaną dymką i tofu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia koreańska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy
  • Koreańskie corn dogi

    Koreańskie corn dogi

    1 godz Średni
  • Koreańskie hot dogi

    Koreańskie hot dogi

    14 min Łatwy
  • Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

    Bibimbap - koreańskie danie z wołowiną

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu