Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
Kostka do smaku drobiowa
1 kg
Pierś z kurczaka
3 
Jajko
1 szklanka
Bułka tarta
1 szklanka
Mąka
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
40 dag
Pieczarki
2 
Cebula
5 dag
Margaryna
1 łyżeczka
Szuszona natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.51 g
Tłuszcze
17.65 g
Białko
46.28 g
Wartość energetyczna
474.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obrać ze skóry i oczyścić. Następnie pokroić w plasterki.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w kosteczkę.
Krok 3
2 min
Margarynę roztapiamy w garnku. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 2 minuty.
Krok 4
2 min
Dodajemy kostkę rosołową WINIARY do podsmażonej cebuli i dokładnie mieszamy.
Krok 5
10 min
Dodajemy pieczarki i dusimy.
Krok 6
3 min
Gdy pieczarki smiękną, podsmażamy całość jeszcze przez 2-3 minuty.
Krok 7
3 min
Dodajemy pieprz i suszoną natkę pietruszki. Całość mieszamy.
Krok 8
15 min
Przygotowany farsz odstawiamy do ostygnięcia na około 15 minut.
Krok 9
5 min
Piersi z kurczaka płuczemy, kroimy na kotlety i tłuczemy, a następnie doprawiamy z obu stron.
Krok 10
3 min
Nakładamy farsz na kotleta.
Krok 11
2 min
Kotleta składamy w pół.
Krok 12
2 min
Kotlety obtaczamy w mące.
Krok 13
3 min
Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku z pieprzem.
Krok 14
2 min
Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Krok 15
15 min
Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 1 z 15

Pieczarki obrać ze skóry i oczyścić. Następnie pokroić w plasterki.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 2 z 15

Cebulę pokroić w kosteczkę.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 3 z 15

Margarynę roztapiamy w garnku. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 2 minuty.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 4 z 15

Dodajemy kostkę rosołową WINIARY do podsmażonej cebuli i dokładnie mieszamy.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 5 z 15

Dodajemy pieczarki i dusimy.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 6 z 15

Gdy pieczarki smiękną, podsmażamy całość jeszcze przez 2-3 minuty.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 7 z 15

Dodajemy pieprz i suszoną natkę pietruszki. Całość mieszamy.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 8 z 15

Przygotowany farsz odstawiamy do ostygnięcia na około 15 minut.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 9 z 15

Piersi z kurczaka płuczemy, kroimy na kotlety i tłuczemy, a następnie doprawiamy z obu stron.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 10 z 15

Nakładamy farsz na kotleta.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 11 z 15

Kotleta składamy w pół.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 12 z 15

Kotlety obtaczamy w mące.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 13 z 15

Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku z pieprzem.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 14 z 15

Kotlety obtaczamy w bułce tartej.

Koperty z piersi z kurczaka z farszem pieczarkowym

Krok 15 z 15

Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Ciekawy pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperty z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym są bardzo sycące i zaskakują swoim wnętrzem i smakiem. Domownicy z pewnością będą zadowoleni i z chęcią poproszą o dokładkę! Podczas przyrządzania dania użyjmy kostki do smaku drobiowej WINIARY, dzięki czemu mięso będzie delikatniejsze i zyska wspaniały aromat. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika