Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  ml
Śmietanka słodka
500  g
Filet z łososia
1  opakowanie
Ser feta
1  paczka
Tortilla
1  puszka
Czerwona fasola
2 
Cytryna
1  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
47.04 g
Węglowodany
56.66 g
Tłuszcze
33.69 g
Wartość energetyczna
732.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

61 min
Krok 1
5 min
Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.
Krok 2
3 min
Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.
Krok 3
2 min
Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.
Krok 4
5 min
Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.
Krok 5
3 min
Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Krok 6
2 min
Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).
Krok 7
3 min
Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.
Krok 8
2 min
Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.
Krok 9
5 min
WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 10
1 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 11
30 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.
Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 1 z 11

Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 2 z 11

Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 3 z 11

Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 4 z 11

Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 5 z 11

Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 6 z 11

Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 7 z 11

Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 8 z 11

Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 9 z 11

WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 10 z 11

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 11 z 11

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny to przekąska idealna zarówno na eleganckie przyjęcia, jak i codzienne spotkania ze znajomymi. Koperty z łososiem to przepyszna mieszanka smaków - łososia, czerwonej fasoli i cytryny zawiniętych w placek tortilli. Doprawiona sosem śmietanowo-koperkowym i natką pietruszki całość wręcz rozpływa się w ustach.
Wszystkim entuzjastom łososia polecamy także przepis na tatar z łososia >>.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha