Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczywo pokrój na kromki. Masło lub oliwę wymieszaj z rozgniecionym ząbkiem czosnku a następnie posmaruj mieszanką pieczywo. Tosty opiec na patelni lub w piekarniku aż zrobią się rumiane.
Awokado obierz i pokrój na plastry a następnie skrop cytryną.
Buraka obierz i pokrój na cienkie plastry.
Tost posmaruj twarożkiem. Ułóż awokado i plastry pieczonego buraka. Skrop cytryną oraz dopraw solą i pieprzem. Dodaj kiełki oraz ulubioną zieleninę. Całość polej majonezem i przykryj drugim kawałkiem pieczywa.
Użyj słodkiego pieczywa np. Chałka, ciasto drożdżowe dla ciekawego efektu, lub innego ulubionego pieczywa np. Razowego na zakwasie
Pieczone warzywa mają bardziej zintensyfikowany smak, dlatego z powodzeniem możemy stosować je do kanapek, dzięki czemu zyskają one ciekawy kolor i formę
Unikaj „wilgotnych warzyw” np. Pomidor aby kanapki pozostały apetyczne, jeśli chcesz ich użyć dodaj je w ostatniej chwili przed jedzeniem
Takie kanapko tosty będą idealne z czerstwego pieczywa
Aby awokado nie zciemniało możesz skropić je sokiem z cytryny lub posmarować oliwą. JEDNAK po pewnym czasie poza lodówką, owoc może robić się ciemny (co jest naturalnym zjawiskiem). Nie traci on właściwości smakowych i z powodzeniem może być zjedzone mimo mniej apetycznej barwy.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0