
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł




Klopsiki z jajkiem do żurku i barszczu białego

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
8 minKrok 3
4 minKrok 4
5 minKrok 5
6 minKrok 6
3 minKrok 7
3 min
Krok 1 z 7
Jajka przepiórcze wkładamy do małego garnuszka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i gotujemy 3 minuty. Przelewamy zimną wodą.

Krok 2 z 7
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na jasnozłoty kolor na niewielkiej ilości oleju.

Krok 3 z 7
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy cebulkę, pół łyżeczki ostrej musztardy, bułkę tartą, suszoną natkę pietruszki, doprawiamy solą morską i pieprzem.

Krok 4 z 7
Jajka obieramy ze skorupek. Mięso dzielimy na 4 części, z każdej formujemy na dłoni ok. 0,5 cm placek, na środku kładziemy jajko i otaczamy je mięsem tak, by powstała kulka.

Krok 5 z 7
Tak przygotowane klopsiki smażymy na oleju kilka minut, od czasu do czasu delikatnie potrząsając patelnią, aby usmażyły się równomiernie.

Krok 6 z 7
Usmażone klopsiki z jajkiem odsączamy z nadmiaru oleju na talerzyku wyłożonym ręcznikiem papierowym.

Krok 7 z 7
Klopsiki z jajkiem kroimy na pół i podajemy z żurkiem lub barszczem białym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0