Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą
Dodaj do CookBook

Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

(0)
20 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bułki do hamburgerów
trochę
Majonez Dekoracyjny WINIARY
400  g
Mięso mielone wołowe
4  liści
Sałata
trochę
Pikle
2 
Czerwona cebula
0.5  szklanka
Ocet jabłkowy
1  łyżka
Cukier
0.5  łyżeczka
Sól
0.33  szklanka
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.8 g
Wartość energetyczna
431.1 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
25.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Czerwoną cebulę pokrój w cienkie półplasterki. W małym rondelku zagotuj ocet jabłkowy z wodą, cukrem i solą, mieszaj do rozpuszczenia cukru. Zalej cebulę przestudzoną zalewą, odstaw na minimum 30 min.
  • Krok 2

    3 min
    Mięso podziel na 4 równe porcje i uformuj płaskie kotlety nieco większe od średnicy bułek. Dopraw solą i pieprzem z obu stron.
  • Krok 3

    10 min
    Rozgrzej patelnię grillową lub zwykłą z odrobiną oleju. Smaż kotlety po 3-4 min z każdej strony. Bułki przekrój na pół i posmaruj cienko majonezem a następnie krótko podpiecz na suchej patelni lub w piekarniku, aż będą lekko chrupiące.
  • Krok 4

    2 min
    Dolne części bułek posmaruj majonezem, połóż liść sałaty, gorący kotlet, plasterki pikli oraz odsączoną z zalewy marynowaną cebulę. Przykryj górą bułki.
Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

Krok 1 z 4

Czerwoną cebulę pokrój w cienkie półplasterki. W małym rondelku zagotuj ocet jabłkowy z wodą, cukrem i solą, mieszaj do rozpuszczenia cukru. Zalej cebulę przestudzoną zalewą, odstaw na minimum 30 min.

Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

Krok 2 z 4

Mięso podziel na 4 równe porcje i uformuj płaskie kotlety nieco większe od średnicy bułek. Dopraw solą i pieprzem z obu stron.

Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

Krok 3 z 4

Rozgrzej patelnię grillową lub zwykłą z odrobiną oleju. Smaż kotlety po 3-4 min z każdej strony. Bułki przekrój na pół i posmaruj cienko majonezem a następnie krótko podpiecz na suchej patelni lub w piekarniku, aż będą lekko chrupiące.

Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

Krok 4 z 4

Dolne części bułek posmaruj majonezem, połóż liść sałaty, gorący kotlet, plasterki pikli oraz odsączoną z zalewy marynowaną cebulę. Przykryj górą bułki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik klasyczny

    Chłodnik klasyczny

    17 min Łatwy
  • Tatar wołowy klasyczny - jak zrobić?

    Tatar wołowy klasyczny - jak zrobić?

    30 min Łatwy
  • Budyń jaglany - klasyczny

    Budyń jaglany - klasyczny

    20 min Łatwy
  • Klasyczny sernik z rosą

    Klasyczny sernik z rosą

    2 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu