Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami
1 godz 12 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.17 g
Węglowodany
17.2 g
Tłuszcze
11.92 g
Wartość energetyczna
176.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Krok 2
60 min
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Krok 3
5 min
Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
Krok 4
2 min
Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.
Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na lekki deser. Do słodzenia użyj cukru lub ksylitolu (cukru brzozowego). Możesz też zalać tężejącą Galaretką truskawkowy smak WINIARY całe owoce, ułożone w foremkach czy pucharkach i udekorować kompozycję listkiem mięty.
Komentarze 0