Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

1
36min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  paczka
Ciasto francuskie
40  dag
Kiełbaski (małe, np. frankfurterki)
2  łyżek
Ziarna sezamu (czarnego, białego lub obydwu)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.69 g
Węglowodany
17.87 g
Tłuszcze
40.91 g
Wartość energetyczna
484.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
4 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.
Krok 2
2 min
Ciasto francuskie pokrój w paski o długości około 15 cm.
Krok 3
7 min
Każdą z kiełbasek owiń paskiem z ciasta i ułóż na blasze tak, aby końcówka paska była na spodzie.
Krok 4
3 min
Ciasto delikatnie zwilż wodą i posyp ziarnami sezamu.
Krok 5
20 min
Piecz około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
Krok 6
1 min
Upieczone kiełbaski podawaj z Sosem Remulada Winiary.
Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 2 z 6

Ciasto francuskie pokrój w paski o długości około 15 cm.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 3 z 6

Każdą z kiełbasek owiń paskiem z ciasta i ułóż na blasze tak, aby końcówka paska była na spodzie.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 4 z 6

Ciasto delikatnie zwilż wodą i posyp ziarnami sezamu.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 5 z 6

Piecz około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 6 z 6

Upieczone kiełbaski podawaj z Sosem Remulada Winiary.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim to doskonały pomysł na ciepłą, chrupiącą przekąskę. Wyjątkowego smaku doda im Sos Remulada Winiary. Do ich przygotowania idealnie pasują małe frankfurterki, ale możesz przyrządzić w ten sposób też inne kiełbaski, parówki lub ich wegetariańskie wersje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
10.7g / 9%
Węglowodany
17.9g / 14%
Tłuszcze
40.9g / 76%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika