Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

0
86 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Frankfurterki
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
2 ząbków
Czosnek
1 szklanka
Piwo jasne
5 łyżek
Olej rzepakowy
500 g
Ser żółty
4 plastrów
Chleb pszenny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.83 g
Białko
25.23 g
Tłuszcze
42.29 g
Wartość energetyczna
541.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

86 min
Krok 1
5 min
Do miski wlewamy 3/4 szklanki piwa, dodajemy rozgnieciony praską czosnek, paprykę, przyprawę i olej. Mieszamy.
Krok 2
60 min
Do marynaty wkładamy kiełbaski i pozostawiamy przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 3
20 min
Po tym czasie układamy kiełbaski na grillu i opiekamy około 20 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podczas grillowania polewamy pozostałym piwem i marynatą. Na samym końcu, przed zdjęciem z rusztu posypujemy startym serem.
Krok 4
1 min
Podajemy gorące z dodatkiem sosu czosnkowego Winiary i kromką chrupkiego pieczywa.
Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

Krok 1 z 4

Do miski wlewamy 3/4 szklanki piwa, dodajemy rozgnieciony praską czosnek, paprykę, przyprawę i olej. Mieszamy.

Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

Krok 2 z 4

Do marynaty wkładamy kiełbaski i pozostawiamy przynajmniej na 1 godzinę.

Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

Krok 3 z 4

Po tym czasie układamy kiełbaski na grillu i opiekamy około 20 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podczas grillowania polewamy pozostałym piwem i marynatą. Na samym końcu, przed zdjęciem z rusztu posypujemy startym serem.

Kiełbaski grillowane z piwem i serem, w towarzystwie sosu czosnkowego Winiary

Krok 4 z 4

Podajemy gorące z dodatkiem sosu czosnkowego Winiary i kromką chrupkiego pieczywa.

Kiełbaski z grilla to już nasza polska tradycja. To bardzo szybka i prosta przekąska, która zawsze się udaje :)
Zawsze smakuje wyśmienicie.
Wystarczy tylko ułożyć na grillu i czekać aż się przyrumieni.
Jednak warto poświęcić trochę czasu i urozmaicić sobie to proste danie.
Kiełbaski w marynacie na bazie piwa, a potem opieczone na grillu wraz z serem i dodatkowo podane z aromatycznym sosem czosnkowym Winiary zasmakują niejednemu łasuchowi.
Polecam i życzę smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika