Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.33 g
Węglowodany
21.7 g
Tłuszcze
5.47 g
Wartość energetyczna
146.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
40 min
Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.<br/>Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.<br/>Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.<br/>Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.<br/>Kaszotto podajemy z tartym serem.
Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy was smakami. Danie szybkie do przygotowania, a smaczne do zjadania.
Komentarze 0