Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

0
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest mlem
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Kaszotto Borowikowe WINIARY
300  g
Dynia hokkaido
3 
Marchewka
2  płaskich łyżek
Olej rzepakowy
1  pęczek
Szczypiorek
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Cukier
trochę
Sól
trochę
Chili
trochę
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.33 g
Węglowodany
21.7 g
Tłuszcze
5.47 g
Wartość energetyczna
146.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
40 min
Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.<br/>Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.<br/>Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.<br/>Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.<br/>Kaszotto podajemy z tartym serem.
Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

Krok 1 z 1

Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.<br/>Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.<br/>Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.<br/>Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.<br/>Kaszotto podajemy z tartym serem.

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy was smakami. Danie szybkie do przygotowania, a smaczne do zjadania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika