Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasza bulgur z vermicelli z podgrzybkami na ostro

0
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest kugelchen
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8  oz
Kasza bulgur z vermicelii
1  l
Woda
100  g
Boczek
300  g
Prawdziwek
1 
Papryczka chili
1 
Cebula
2  ząbków
1  szklanka
Oliwa z oliwek
trochę
Sól morska
trochę
Pieprz czarny
trochę
Natka pietruszki
trochę
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13 g
Węglowodany
37.03 g
Tłuszcze
67.75 g
Wartość energetyczna
811.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Podgrzybki oczyszczamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie smażymy drobno pokrojony boczek, dodajemy grzyby, cebulkę i drobno pokrojoną paprykę chilli. Dusimy około 10 minut.
Krok 2
15 min
W na wrzącą wodę wrzucamy 2 kostki WINIARY bulionu grzybowego oraz kaszę bulgur z makaronem vermicelli i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie kaszę odcedzamy.
Krok 3
3 min
Do podgrzybków z boczkiem przeciskamy praską czosnek, doprawiamy solą pieprzem z kolendrą.
Krok 4
1 min
Grzyby łączymy z kaszą bulgur i natką pietruszki. Podajemy gorące.
Kasza bulgur z vermicelli z podgrzybkami na ostro

Krok 1 z 4

Podgrzybki oczyszczamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie smażymy drobno pokrojony boczek, dodajemy grzyby, cebulkę i drobno pokrojoną paprykę chilli. Dusimy około 10 minut.

Kasza bulgur z vermicelli z podgrzybkami na ostro

Krok 2 z 4

W na wrzącą wodę wrzucamy 2 kostki WINIARY bulionu grzybowego oraz kaszę bulgur z makaronem vermicelli i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie kaszę odcedzamy.

Kasza bulgur z vermicelli z podgrzybkami na ostro

Krok 3 z 4

Do podgrzybków z boczkiem przeciskamy praską czosnek, doprawiamy solą pieprzem z kolendrą.

Kasza bulgur z vermicelli z podgrzybkami na ostro

Krok 4 z 4

Grzyby łączymy z kaszą bulgur i natką pietruszki. Podajemy gorące.

Rewelacyjny przepis na chłodne jesienne dni. Bardzo aromatyczny i rozgrzewający.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

20 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
20 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
13g / 6%
Węglowodany
37g / 18%
Tłuszcze
67.7g / 76%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha