Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Karp w cytrynowej panierce

Karp w cytrynowej panierce

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA... Karpia w cytynowej panierce
600  g
Karp
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
210.4 kcal
Tłuszcze
9.08 g
Białko
29.34 g
Węglowodany
0.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli chcesz dodać swoim świętom owocową nutkę, przyrządź karpia w cytrynowej panierce. Wystarczy, że dzwonki lub filety karpia obtoczysz w panierce Pomysł na Karpia w cytrynowej panierce WINIARY, a następnie będziesz piec je przez około pół godziny. Twoi bliscy nie będą mogli doczekać się na danie, zwłaszcza że aromaty rozchodzące się po mieszkaniu podczas przyrządzania cytrynowego karpia są zniewalające... Jeśli wolisz karpia w tradycyjnej odsłonie, wypróbuj nasz przepis na karpia smażonego panierowanego.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    8 min
    Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
  • Krok 2

    2 min
    Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
  • Krok 3

    30 min
    Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.
Karp w cytrynowej panierce

Krok 1 z 3

Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.

Karp w cytrynowej panierce

Krok 2 z 3

Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.

Karp w cytrynowej panierce

Krok 3 z 3

Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

Polecane przepisy

  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe

    Ciasto marchewkowo-jabłkowe

    1 godz 2 min Łatwy
  • Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    1 godz 25 min Średni
  • Zupa fasolowa z szynką i makaronem

    Zupa fasolowa z szynką i makaronem

    25 min Łatwy
  • Gęsta zupa bretońska z kiełbasą i fasolą

    Gęsta zupa bretońska z kiełbasą i fasolą

    20 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu