Karp w cytrynowej panierce
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
210.4 kcal
Tłuszcze
9.08 g
Białko
29.34 g
Węglowodany
0.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
8 min
Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
Krok 2
2 min
Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
Krok 3
30 min
Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.
Jeśli chcesz dodać swoim świętom owocową nutkę, przyrządź karpia w cytrynowej panierce. Wystarczy, że dzwonki lub filety karpia obtoczysz w panierce Pomysł na Karpia w cytrynowej panierce WINIARY, a następnie będziesz piec je przez około pół godziny. Twoi bliscy nie będą mogli doczekać się na danie, zwłaszcza że aromaty rozchodzące się po mieszkaniu podczas przyrządzania cytrynowego karpia są zniewalające...
Jeśli wolisz karpia w tradycyjnej odsłonie, wypróbuj nasz przepis na karpia smażonego panierowanego.
Komentarze 0