Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli chcesz dodać swoim świętom owocową nutkę, przyrządź karpia w cytrynowej panierce. Wystarczy, że dzwonki lub filety karpia obtoczysz w panierce Pomysł na Karpia w cytrynowej panierce WINIARY, a następnie będziesz piec je przez około pół godziny. Twoi bliscy nie będą mogli doczekać się na danie, zwłaszcza że aromaty rozchodzące się po mieszkaniu podczas przyrządzania cytrynowego karpia są zniewalające...
Jeśli wolisz karpia w tradycyjnej odsłonie, wypróbuj nasz przepis na karpia smażonego panierowanego.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
8 min
Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
Krok 2
2 min
Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
Krok 3
30 min
Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.
Krok 1
z
3
Filety lub dzwonka z karpia pokrój na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmocz rybę wodą i obtocz w panierce.
Krok 2
z
3
Tak przygotowaną rybę ułóż na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
Krok 3
z
3
Filety piecz przez 20-25 minut, dzwonka przez 25-30 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0