Karmelowy deser orzechowy z puddingiem
19min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Tłuszcze
82.95 g
Wartość energetyczna
1506.24 kcal
Węglowodany
158.8 g
Białko
33.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
19 min
Krok 1
4 min
Rozgnieć orzechy w moździerzu na małe kawałki.
Krok 2
4 min
Dokładnie pokrusz 20 herbatników dla uzyskania okruszków.
Krok 3
1 min
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 4
1 min
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok 5
4 min
Do gotowego Puddingu dodaj rozgniecione orzechy i groszki czekoladowe i dokładnie wymieszaj całość.
Krok 6
5 min
Nakładaj do małych szklanek lub pucharków przekładając masę rozkruszonymi herbatnikami. Pozostałe herbatniki wykorzystaj do dekoracji.
Orzechowe marzenie, dzięki któremu będziesz się delektować czekoladą, słodkimi herbatnikami i chrupiącymi orzeszkami w intensywnie karmelowym puddingu! Nasz deser karmelowo-orzechowy z puddingiem jedz małą łyżeczką i powoli rozkoszuj się słodkością na podniebieniu, aby karmelowy deser z orzechami nie zniknął w mgnieniu oka. Te pyszności podawaj w przezroczystych szklankach lub pucharkach, aby każda warstwa herbatników i puddingowej masy była widoczna i pobudzała łasuchów.
Wierzch orzechowych deserów karmelowych posyp pokruszonymi herbatnikami i kawałeczkami orzechów. Z mocnym espresso czy latte z pianką będą smakowały jeszcze lepiej!
Komentarze 0