Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

0
19 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Pudding na zimno o smaku karmelowym
300 ml
Mleko
100 g
Orzechy arachidowe
50 g
Czekolada
24 
Herbatniki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
82.95 g
Wartość energetyczna
1506.24 kcal
Węglowodany
158.8 g
Białko
33.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

19 min
Krok 1
4 min
Rozgnieć orzechy w moździerzu na małe kawałki.
Krok 2
4 min
Dokładnie pokrusz 20 herbatników dla uzyskania okruszków.
Krok 3
1 min
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 4
1 min
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok 5
4 min
Do gotowego Puddingu dodaj rozgniecione orzechy i groszki czekoladowe i dokładnie wymieszaj całość.
Krok 6
5 min
Nakładaj do małych szklanek lub pucharków przekładając masę rozkruszonymi herbatnikami. Pozostałe herbatniki wykorzystaj do dekoracji.
Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 1 z 6

Rozgnieć orzechy w moździerzu na małe kawałki.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 2 z 6

Dokładnie pokrusz 20 herbatników dla uzyskania okruszków.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 3 z 6

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 4 z 6

Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 5 z 6

Do gotowego Puddingu dodaj rozgniecione orzechy i groszki czekoladowe i dokładnie wymieszaj całość.

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Krok 6 z 6

Nakładaj do małych szklanek lub pucharków przekładając masę rozkruszonymi herbatnikami. Pozostałe herbatniki wykorzystaj do dekoracji.

Orzechowe marzenie, dzięki któremu będziesz się delektować czekoladą, słodkimi herbatnikami i chrupiącymi orzeszkami w intensywnie karmelowym puddingu! Nasz deser karmelowo-orzechowy z puddingiem jedz małą łyżeczką i powoli rozkoszuj się słodkością na podniebieniu, aby karmelowy deser z orzechami nie zniknął w mgnieniu oka. Te pyszności podawaj w przezroczystych szklankach lub pucharkach, aby każda warstwa herbatników i puddingowej masy była widoczna i pobudzała łasuchów. Wierzch orzechowych deserów karmelowych posyp pokruszonymi herbatnikami i kawałeczkami orzechów. Z mocnym espresso czy latte z pianką będą smakowały jeszcze lepiej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika