
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
4 minKrok 2
4 minKrok 3
1 minKrok 4
1 minKrok 5
4 minKrok 6
5 min
Krok 1 z 6
Rozgnieć orzechy w moździerzu na małe kawałki.

Krok 2 z 6
Dokładnie pokrusz 20 herbatników dla uzyskania okruszków.

Krok 3 z 6
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.

Krok 4 z 6
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.

Krok 5 z 6
Do gotowego Puddingu dodaj rozgniecione orzechy i groszki czekoladowe i dokładnie wymieszaj całość.

Krok 6 z 6
Nakładaj do małych szklanek lub pucharków przekładając masę rozkruszonymi herbatnikami. Pozostałe herbatniki wykorzystaj do dekoracji.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0