Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

0
107 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
400 g
Kapusta pekińska
100 g
Seler naciowy
40 g
Cebula szalotka
150 g
Pieczarki
40 g
Marchewka
100 g
Makaron sojowy
2 łyżek
Olej sojowy
2 łyżek
Olej arachidowy
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.1 g
Tłuszcze
17.2 g
Wartość energetyczna
273.27 kcal
Węglowodany
28.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

107 min
Krok 1
5 min
Makaron sojowy ugotuj w osolonej wodzie tak, aby był lekko twardy, po czym zahartuj w zimnej wodzie.
Krok 2
5 min
Kapustę pekińską pokrój na ćwiartki wzdłuż, a następnie na paski o szerokości 1 cm.
Krok 3
10 min
Seler naciowy obierz z włókien i pokrój w „cienkie paski”, zblanszuj (sparz we wrzątku i schłódź w bardzo zimnej wodzie lub wodzie z kostkami lodu).
Krok 4
5 min
Szalotki pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
10 min
Pieczarki pokrój w plasterki i zblanszuj podobnie jak seler.
Krok 6
8 min
Podobnie przygotuj marchew: pokrój w „cienkie zapałki” i również zblanszuj.
Krok 7
10 min
Na głębokiej patelni lub rondlu podsmaż na oleju sojowym i maśle szalotki, jak się zeszklą dodaj pieczarki, seler naciowy i kapustę pekińską.
Krok 8
4 min
Chwilę przesmaż i wrzuć makaron. Całość posyp białym pieprzem.
Krok 9
5 min
Wlej wcześniej rozpuszczony we wrzątku Rosół drobiowy, sos pieczeniowy rozprowadzony w 150 ml wody oraz olej orzechowy.
Krok 10
15 min
Chwilę duś i pod koniec dodaj marchew. Duś do momentu, aż składniki będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Krok 11
30 min
Gotuj bez przykrycia w celu odparowania nadmiaru płynu.
Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 1 z 11

Makaron sojowy ugotuj w osolonej wodzie tak, aby był lekko twardy, po czym zahartuj w zimnej wodzie.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 2 z 11

Kapustę pekińską pokrój na ćwiartki wzdłuż, a następnie na paski o szerokości 1 cm.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 3 z 11

Seler naciowy obierz z włókien i pokrój w „cienkie paski”, zblanszuj (sparz we wrzątku i schłódź w bardzo zimnej wodzie lub wodzie z kostkami lodu).

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 4 z 11

Szalotki pokrój w drobną kostkę.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 5 z 11

Pieczarki pokrój w plasterki i zblanszuj podobnie jak seler.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 6 z 11

Podobnie przygotuj marchew: pokrój w „cienkie zapałki” i również zblanszuj.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 7 z 11

Na głębokiej patelni lub rondlu podsmaż na oleju sojowym i maśle szalotki, jak się zeszklą dodaj pieczarki, seler naciowy i kapustę pekińską.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 8 z 11

Chwilę przesmaż i wrzuć makaron. Całość posyp białym pieprzem.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 9 z 11

Wlej wcześniej rozpuszczony we wrzątku Rosół drobiowy, sos pieczeniowy rozprowadzony w 150 ml wody oraz olej orzechowy.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 10 z 11

Chwilę duś i pod koniec dodaj marchew. Duś do momentu, aż składniki będą miękkie, ale nie rozgotowane.

Kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński

Krok 11 z 11

Gotuj bez przykrycia w celu odparowania nadmiaru płynu.

Jarskie danie obiadowe lub dodatek do porcji smażonego kurczaka – kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński. Potrawę można przyrządzić w woku lub w garnku, przesmażając lub dusząc składniki (kapustę, seler naciowy, pieczarki, marchew oraz makaron sojowy) w Rosole drobiowym WINIARY z dodatkiem Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY. Dla uzyskania właściwego smaku najlepiej do potrawy użyć oleju sojowego oraz oleju orzechowego (z dowolnych orzechów).
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika