Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami
Dodaj do CookBook

Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

(0)
30 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  plastrów
Chleb pszenny na zakwasie (lub inny, który lubisz)
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
200  g
Tuńczyk w oliwie lub w sosie własnym z puszki albo ze słoika
2 
Jajka
1  pęczek
Szczypiorek
4  łyżek
Kapary
1 
Ogórek zielony
trochę
Sałata roszponka
0.25  szklanka
Starty ser typu parmezan lub w wiórkach
1 
Cytryna
1 
Cebula czerwona
1  porcja
Masło lub oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.1 g
Wartość energetyczna
358.5 kcal
Tłuszcze
18.5 g
Białko
27.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Prosta w przygotowaniu kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami pozwoli ci szybko zaspokoić głód o dowolnej porze dnia. Proste składniki, kilka kromek dobrego pieczywa, no i oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY prosto z wygodnego opakowania, który sprawi, że wszystkie smaki idealnie się połączą. Po prostu wyciskasz tyle, ile potrzebujesz, wygodnie i precyzyjnie. Raz dwa i gotowe. A jakie pyszne!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    20 min
    Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.
  • Krok 2

    5 min
    Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.
  • Krok 3

    5 min
    Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.
Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.

Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

Krok 2 z 3

Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.

Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

Krok 3 z 3

Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Entrant
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Śniadanie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka kubańska

    Kanapka kubańska

    2 godz 17 min Średni
  • Kanapka z rostbefem i piklami

    Kanapka z rostbefem i piklami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Kanapka z szynką z indyka

    Kanapka z szynką z indyka

    17 min Łatwy
  • Kanapka Drwala z kiełbasą

    Kanapka Drwala z kiełbasą

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu