Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapka małego urwisa to doskonały pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Dzieci pokochają jej smak! Zabawne i pyszne kanapki błyskawicznie poprawią nastrój małego łakomczucha i dostarczą porcję energii na dalsze psoty. Klasyczny zestaw składników – szynka, pomidor, żółty ser i sałata – idealnie komponuje się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Uwaga! Te kanapki znikają w mgnieniu oka – warto od razu przygotować więcej!
Kromkę pieczywa tostowego posmaruj majonezem.
Ułóż na niej sałatę, szynkę i plaster sera.
Przekrój kanapkę na pół po skosie.
Plasterek pomidora przekrój na pół, a każdą połówkę układaj na szynce tak, aby wystawała w dolnej części kanapki, skórką na zewnątrz.
Następnie pokrój pozostałe pół plasterka sera na paseczki i ułóż je jak ząbki na plasterkach pomidora.
Drugą kromkę chleba posmaruj majonezem i także przekrój po skosie na pół.
Przykryj przygotowane wcześniej kanapeczki tak, by powstały dwa trójkąty.
Każdą kanapeczkę udekoruj na wierzchu dwoma plasterkami ogórka, na których układaj borówki przekrojone na pół – to będą oczka.
Na koniec ułóż czuprynkę z porcji kiełków.